Vesti > Svet

Ovo ima SAMO u demokratskoj EVROPI: Švedski OBAVEŠTAJCI priznali da finansiraju TERORISTE

Pregovarač za NATO Oskar Stenstrom naglasio je da njegova zemlja treba jasnije da radi protiv PKK

Izvor: K1info/Tanjug

25/02/2023 > 16:23

podeli vest:

Ovo ima SAMO u demokratskoj EVROPI: Švedski OBAVEŠTAJCI priznali da finansiraju TERORISTE
Foto: Pixabay.com


Obaveštajna služba Švedske (SEPO) saopštila je da se kurdska organizacija PKK/YPG, koju Turska, EU i SAD smatraju terorističkom, finansira u toj zemlji, javlja Anadolija.

Zamenica šefa odeljenja SEPO za borbu protiv terorizma Suzana Trehorning izjavila je za državnu televiziju "SVT" da PKK/YPG pribavlja značajna finansijska sredstva u Švedskoj.

- Neću govoriti o iznosu, ali mogu da kažem da teroristička organizacija PKK pribavlja značajno finansije u našoj zemlji - rekla je Trehorning.

Navodeći da se neprestano radi na identifikaciji ljudi koji su stvarno počinili zločine, Trehorning je kazala da su prošle nedelje uhvatili osobu koja je sa radnog mesta skupljala priloge za PKK/YPG.

Švedski pregovarač za NATO Oskar Stenstrom naglasio je da Švedska treba jasnije da radi protiv PKK i posebno je ukazao na opasnost od finansiranja terorizma.

Turska je poručila Švedskoj da neće ratifikovati njeno članstvo u NATO dok ne vidi značajne rezultate u borbi protiv osoba koje smatra teroristima, a pripadaju PKK.

 

Ostavite komentar