Vesti > Svet

Letonija OBRNULA igricu: Vozila ODUZETA od pijanih vozača ŠALJU kao pomoć u UKRAJINU

Skupština je usvojila hitne izmene u zakonu kako bi pomogla ratom zahvaćenoj zemlji

Autor: k1info/politika.rs

18/02/2023 > 21:17

podeli vest:

Letonija OBRNULA igricu: Vozila ODUZETA od pijanih vozača ŠALJU kao pomoć u UKRAJINU
Foto: Pexel.com


Sejm Letonije (skupština) je usvojio izmene zakona o podršci Ukrajini po kojima može bez nadoknade da se predaju Ukrajini državna vozila konfiskovana od pijanih vozača, saopšteno je na sajtu parlamenta.

"Sejm je prihvatio hitne izmene u zakonu o podršci građanskim licima Ukrajine. U njima je predviđena mogućnost predaje bez nadoknade državnih transportnih sredstava u svojinu vladi Ukrajine - za opštu podršku ukrajinskom društvu", navodi se u saopštenju koje prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je istakao predsednik parlamentarne komisije za odbranu, unutrašnje poslove i sprečavanje korupcije Rajmonds Bergmanis, sada postoji mogućnost da se transportna sredstva oduzeta pijanim vozačima prodaju, prerade ili daju za rezervne delove, ali "ipak, u sadašnjim uslovima, oni bi bili potrebna podrška narodu Ukrajine."

Letonski Sejm je 2022. doneo zakon po kome se pijanim vozačima oduzimaju automobili, ako je u krvi vozača otkriveno više od 1,5 promila alkohola ili tragovi narkotika, a takođe ako su odbili odgovarajući test.

 

Ostavite komentar