Vesti > Svet

POSLALA MUŽA po hranu, pa ZADAVILA troje dece: Stravičan ZLOČIN potresa Ameriku

Sudija je odbio da odredi novčanu kauciju za optuženu

Izvor: K1info

16/02/2023 > 19:02

podeli vest:

POSLALA MUŽA po hranu, pa ZADAVILA troje dece: Stravičan ZLOČIN potresa Ameriku
Foto: Tanjug/AP


Majka iz Masačusetsa Lindzi Klensi (32) je dan pre nego što je navodno zadavila svoje troje dece, rekla da oseća "dašak postporođajne anksioznosti", naveli su tužioci na suđenju za ovaj monstruozan zločin.

Klensijeva je navodno dokumentovala svoja osećanja u belešci na svom telefonu od 23. januara, što je takođe navedeno na sudu u utorak.

Tužioci kažu da je Klensijeva napisala da je doživljavala "dašak postporođajne anksioznosti zbog povratka na posao" kao medicinska sestra na porođajima u Opštoj bolnici u Masačusetsu i da joj je psihijatar prepisao lekove za lečenje tih osećanja.

Sledeće večeri u Daksburiju, majka troje dece je navodno ubila svoje mališane - Kalana starog sedam meseci, trogodišnjeg Dosona i petogodišnju Koru - tako što je svako od njih na smrt zadavila trakom za vežbanje. Tužioci su rekli da je pre toga ona poslala svog muža Patrika Klensija da pokupi večeru za porodicu.

Posle smrti dece, tužioci kažu da je Klensijeva nanela povrede i samoj sebi, a zatim iskočila kroz prozor spavaće sobe na drugom spratu, u navodnom pokušaju samoubistva. Kao rezultat toga, ostaće paralizovana od struka nadole, kaže njen advokat.

Doson i Kora su umrli 24. januara, dok je Kalan umro nekoliko dana kasnije.

Foto: Tanjug/AP

Lindzi Klensi prisustvovala je suđenju preko video veze iz bolnice

Od tada, Klensijeva je optužena po dve tačke za ubistvo, tri tačke za davljenje i tri tačke za napad i zlostavljanje opasnim oružjem, u vezi sa njihovom smrću. Ona se izjasnila da nije kriva po optužbama.

Njen branilac Kevin Redington opisao je svog klijenta kao majku punu ljubavi i "prelepu osobu koja je potpuno uništena" lekovima, i čiju "mogućnost postporođajne psihoze prilično ignorišu" lekari kod kojih je navodno tražila lečenje.

On je u utorak na sudu tvrdio da njeno mentalno zdravlje nije bilo adekvatno tretirano pre smrti dece.

Sudija je odbio da odredi novčanu kauciju za Klensijevu, i umesto toga je naredio da ona ostane u bolnici dok ne dobije medicinski odobrenje za slanje u drugu ustanovu. Po završetku lečenja, njena kaucija će biti ponovo procenjena, rekao je sudija.

 

Ostavite komentar