Vesti > Svet

ŽIVOT (NI)JE dečja igra: Otac sa ĆERKOM četiri dana POD RUŠEVINAMA igrao "PAPIR, KAMEN, MAKAZE"

Cem Okur i njegova ćerka Tanem Safije (8) preživeli su bez ozbiljnih povreda. Bili zaglavljeni u dubokom procepu između plafona i poda

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/02/2023 > 18:32

podeli vest:

ŽIVOT (NI)JE dečja igra: Otac sa ĆERKOM četiri dana POD RUŠEVINAMA igrao "PAPIR, KAMEN, MAKAZE"
Foto: Tanjug/AP


Zarobljeni ispod ruševina svoje kuće nakon razornog zemljotresa u Turskoj, otac i ćerka izjavili su da su igrali "papir, kamen, makaze" duže od četiri dana pre nego što su spaseni.

Cem Okur (42) i njegova ćerka Tanem Safije (8) preživeli su bez ozbiljnih povreda, ali su bili zaglavljeni u mrklom mraku u dubokom procepu između plafona i poda njihovog stana u petospratnici kada se srušila na njih.

U intervjuu za Daily mail, otac i ćerka su rekli da su pokušavali da skrenu misli igrajući poznatu dečju igru "papir, kamen, makaze".

Posle 101 sata najzad su izvučeni nakon što je tim za pretragu i spasavanje uspeo da kroz ruševine njihove kuće dođe do njih u provinciji Hataj.

Cemova majka koja je živela sa njima ležala je mrtva u drugoj sobi, kada su ruševine pale na nju nakon zemljotresa 6. januara.

Otac i ćerka se oporavljaju u bolnici, a Cem je rekao da ju je grlio kako bi je ugrejao i pokušavao da je ubedi da će biti spaseni, uprkos strahu da pomoć možda nikad neće doći. On se prisetio kako je do zemljotresa došlo dok su spavali, i rekao da je izgledalo kao da je "zemlja eksplodirala" ispod njih.

 

Ostavite komentar