Vesti > Svet

GRAD TVRĐAVA bez žrtava i PORUŠENIH zgrada: Gradonačelnik JAČI od ERDOGANA

U Erzinu, u najviše pogođenom region Hataj, nema srušenih objekata ni mrtvih jer nikada nije dozvoljena bespravna gradnja

Izvor: K1info/N1

15/02/2023 > 11:18

podeli vest:

GRAD TVRĐAVA bez žrtava i PORUŠENIH zgrada: Gradonačelnik JAČI od ERDOGANA
Foto: printscreen youtube/BBC News Türkçe


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su prošlonedeljni zemljotresi bili „jačine atomske bombe“, a nove brojke pokazuju da je broj poginulih u Turskoj i Siriji veći od 40.000.

Erdogan je takođe rekao da stotine hiljada zgrada ne mogu da se koriste širom Turske, dodajući da bi se svaka zemlja suočila sa istim posledicama kao Turska „u slučaju takve katastrofe”.

Ali u gradu Erzinu, usred teško pogođenog regiona Hataj, niko nije stradao, a nijedna zgrada nije značajno oštećena.

U gradu od 42.000 stanovnika oštećeno je svega nekoliko porodičnih kuća i nekoliko minareta.

- Nemamo ruševina, žrtava ili povređenih u zemljotresu - rekao je Okeš Elmasoglu, gradonačelnik ovog grada, izražavajući saučešće svima koji su pogođeni ovim zemljotresom. 

Kako kaže, razlog zašto u njegovom gradu nema srušenih objekata ni mrtvih je to što nikada nije dozvolio bilo kakvu bespravnu gradnju.

- Ni u kom smislu nisam dozvolio divlju gradnju. Ipak, neki su pokušali. Iako u početku nismo mogli da ih pratimo jer nismo imali dovoljno osoblja, kasnije smo ih prijavili tužiocu i zgrade su srušene - rekao je gradonačelnik, prenosi Hurijet dejli.

 

Ostavite komentar