Vesti > Svet

Srpski TIMOVI vraćaju se iz Turske: Iz ruševina spasili TROJE, pas ZIGI heroj

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih

Izvor: K1info/Tanjug

16/02/2023 > 10:04

podeli vest:

Srpski TIMOVI vraćaju se iz Turske: Iz ruševina spasili TROJE, pas ZIGI heroj
Foto: MUP RS


Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Republike Srbije nakon osam dana, završili su svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj i njihov dolazak u Srbiju očekuje se sutra.

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Srpski spasilački timovi, tokom angažovanja, spasili su troje ljudi među kojima je i jedna 17-godišnja devojka koju je nakon 108 sati pronašao i izvukao iz ruševina naš tim.

Oni su spasili i dva lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja. 

Foto: MUP RS

 

Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 osobe.

Četrdesetpet vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i devet vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, upućeni su po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku kako bi pomogli prijateljskom narodu u Turskoj, saopštio je MUP.

 

 

 


 

Ostavite komentar