Vesti > Svet

Heroj ZIGI: PAS srpskog tima u Turskoj SPASAO još jedan ŽIVOT

Tokom današnjih akcija izvučeno je i više tela nastradalih osoba

Izvor: K1info/rts.rs

12/02/2023 > 20:25

podeli vest:

Heroj ZIGI: PAS srpskog tima u Turskoj SPASAO još jedan ŽIVOT
Foto: MUP RS


Spasilački pas Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatraju ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, saopštio je MUP. Zigi je i danas, sedmog dana od zemljotresa u Turskoj, nanjušio živu osobu koja je potom spasena.

Vođa specijalnog tima spasilaca MUP Srbije Davor Vidović rekao je da su tokom današnjeg dana pripadnici Sektora za vanredne situacije radili na više lokacija pretrage terena za nestalim osobama u Turskoj.

- Tokom tih akcija, izvučeno je više tela nastradalih osoba i rađena je podrška stranim timovima u pretrazi terana, korišćenjem specijalističke oprema i spasilačkog psa - naveo je Vidović.

Prema njegovim rečima, u jednoj od takvih akcija, spasilački pas Zigi potvrdio je sumnje da se ispod ruševina nalazi živa osoba, koju su izvukle strane spasilačke službe na terenu.

- Situacija na terenu je i dalje veoma dramatična. Ostaćemo, dokle god se od nas zahteva - rekao  je vođa specijalnog tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović.

 

Ostavite komentar

Сима

Браво за Зигија и спасиоце. А ево ја предлажем да се наше тв екипе које су упућене у Турску врате. Доста су извештавали, а пут смештај и боравак плаћамо ми претплатници. Па нека се те паре преусмере за помоћ настрадалима у Сирији.

12.02.2023 20:43