Vesti > Svet

POGLEDAJTE kako su SRPSKI SPASIOCI izvukli devojku iz ruševina u TURSKOJ

Naš tim, uz ostale iz celog sveta, pomaže Turcima posle katastrofalnih zemljotresa

Izvor: K1info

11/02/2023 > 20:01

podeli vest:

POGLEDAJTE kako su SRPSKI SPASIOCI izvukli devojku iz ruševina u TURSKOJ
Foto: MUP RS


Tim srpskih vatrogasaca-spasilaca, koji već danima učestvuje u traženju preživelih posle katastrofalnih zemljotresa koji su zadesili Tursku i Siriju, uspeo je da spasi 17-godišnju devojku iz ruševina u kojima je ona provela 108 sati.

Herojska borba naših momaka, kao i svih ostalih spasilaca iz celog sveta koji su pohrlili u pomoć, u pomenutom slučaju zabeležena je i kamerom mobilnog telefona, a taj snimak je sada dostupan i javnosti.

Da podsetimo, po saopštenju MUP, naši vatrogasci-spasioci su, pošto je radna mašina počela da uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe vapaje devojke, a na njenom oslobađanju radili su tri sata. Na kraju, izneli su je pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama, a navedeno je da je na istoj lokaciji u gradu Odabasi izvučeno i više beživotnih tela.

Pre toga, iz MUP je saopšteno da su lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile ženu koju su prethodno locirali srpski vatrogasci-spasioci uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu, nakon što je ona provela u ruševinama više od 100 sati.

 

Ostavite komentar