Vesti > Svet

Hrvata našli u OKEANU, navodno mu se prevrnuo brod, a onda je POLICIJA pronašla jedan paket...

Policija u Australiji najpre se oduševila što je našla preživele, ali vrlo brzo je umesto radosti preovladalo jedno drugo osećanje

Izvor: K1info/mondo.rs

15/02/2023 > 18:46

podeli vest:

Hrvata našli u OKEANU, navodno mu se prevrnuo brod, a onda je POLICIJA pronašla jedan paket...
Foto: Pexels.com


Australijske vlasti krenule su u potragu za trojicom muškaraca koje su spasili iz okeana pre dve nedelje.

Trojac je 1. februara pronađen u blizini ostrva Eklips, kako se drže za prenosivi frižider, a policiji su tvrdili da su bili na pecanju kada im se brod prevrnuo.

Policija ih je isprva pohvalila, pa čak i izdala zvanično saopštenje u kojem je naglašeno "važno je nošenje prsluka za spasavanje i lampi za hitne slučajeve". Ali lokalna policija je ubrzo pronašla nelogičnosti u njihovoj priči i kontaktirala australijsku federalnu policiju, koja je započela istragu.

Šest dana pošto su muškarci spaseni, pronađen je paket umotan u crnu plastiku sa kokainom.

Sledeći dan je otkriven prevrnuti brod u čijoj je kabini bilo osam umotanih paketa od kojih je u svakom bilo oko 40 kilograma kokaina. Vlasti su kasnije otkrile 365 kilograma kokaina na najmanje dve lokacije, a muškarci su sada osumnjičeni za umešanost u međunarodnu trgovinu drogom.

Za sada je uhapšen Aristides Avlontis, a policija još traga za Hrvatom Matom Stipinovićem (49) i Karlom Vitburnom (45), od kojih je jedan registrovani vlasnik prevrnutog broda. Veruje se da se oni kriju u Vašingtonu.

Grem Maršal, vršilac dužnosti komandanta australijske federalne policije, rekao je da je zaplena droge nanela "značajan udarac kriminalnoj organizaciji sa značajnim resursima".

- Procenjuje se da je ova zaplena uštedela zajednici više od 235 miliona dolara štete od droge, uključujući kriminal, zdravstvenu zaštitu i izgubljenu produktivnost - zaključio je Maršal.

 

 

 

Ostavite komentar