Vesti > Svet

Usvojena beba ROĐENA ISPOD RUŠEVINA: Mala Aja je PRAVO ČUDO

Stanje joj se iz dana u dan popravlja i nema oštećenja karlice, kako se u početku mislilo, kažu lekari

Izvor: K1info

10/02/2023 > 08:01

podeli vest:

Usvojena beba ROĐENA ISPOD RUŠEVINA: Mala Aja je PRAVO ČUDO
Foto: Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed


Sirijsku devojčicu čija je majka umrla odmah pošto ju je rodila pod ruševinama posle zemljotresa usvojio je njen rođak Salah al-Badran. Devojčica se zove Aja što na arapskom ima više značenja, između ostalih "čudo" i "dar od boga".

Nažalost i kuća njenog rođaka u gradu Jenderisu na severozapadu Sirije je uništena. On i njegova jedanaestočlana porodica uspeli su da pobegnu, ali sada žive u šatoru, piše AP.

 - Posle zemljotresa niko ne može da živi u svojoj kući ili zgradi. Samo deset odsto zgrada ovde je sigurno za život, a u ostalima se ne može živeti - rekao je on.

Spasioci u Jenderisu pronašli su Aju u ponedeljak poslepodne, više od deset sati nakon zemljotresa, dok su kopali po ruševinama petospratnice u kojoj su živeli njeni roditelji.

Zatrpana ispod betona, beba je još uvek bila pupčanom vrpcom povezana sa svojom majkom, Afraom Abu Hadijom, koja je bila mrtva zajedno sa svojim mužem i četvoro dece. Beba je hitno prebačena u bolnicu u obližnjem gradu Afrinu.

Abu Hadija je verovatno rodila devojčicu i potom umrla nekoliko sati pre nego što su pronađeni, rekao je doktor Hani Marouf u bolnici Cihan u Afrinu.

 - Nazvali smo je Aja, kako bismo prestali da je zovemo novorođenče - rekao je Marouf.

Stanje joj se iz dana u dan popravlja i nema oštećenja karlice, kako se u početku mislilo, dodao je lekar.

 

 

 

Ostavite komentar