Vesti > Svet

Spasioci iz Crne Gore izvukli ŽENU iz RUŠEVINA u Turskoj, njeno TROJE DECE POGINULO

Grad od oko 200.000 stanovnika je u potpunosti uništen, nema vode ni struje, jednostavno je nestao, kažu crnogorski spasioci

Izvor: K1info

09/02/2023 > 18:54

podeli vest:

Spasioci iz Crne Gore izvukli ŽENU iz RUŠEVINA u Turskoj, njeno TROJE DECE POGINULO
Foto: Printscreen/Instagram/Podgoricki_vremeplov


Tivatski spasioci, Marko Živić i Robertino Maslovar danas su zajedno sa ostalim članovima Crnogorskog nacionalnog tima za spasavanje i potragu iz ruševina u Turskoj spasili jednu osobu.

Jedan od članova spasilačkog tima, Mario Marković, rekao je da su na terenu izuzetno loši uslovi.

- Haotično stanje kakvo još nismo doživeli, pored svih obuka koje smo imali. Izvukli smo jednu žensku osobu, što nam je dalo energije s obzirom na užasnu situaciju. U kući iz koje smo je izvukli, nalazilo se i troje njene dece koja su, nažalost, preminula. Uslovi su veoma loši, bez higijene, toaleta, hrane.. Grad je u potpunosti uništen, nema vode ni struje, jednostavno je nestao. Reč je o gradu koji ima više od 200.000 stanovnika - istakao je Marković.

Član kotorske Službe zaštite i spasavanja Božidar Belan rekao je da su trenutno raspoređeni u malom gradiću Hataj, koji je prilično nastradao u potresu.

- Stotine zgrada je oštećeno, stanje je bukvalno apokaliptično, nema struje, vode i hrane. Trenutno se nalazimo na raščićavanju jednog objekta, gde se sumnja da još ima živih - naglasio je Belan.

Vođa crnogrskog Tima za traganje i spasavanje Milan Radović javio se iz Turske sa kratkom informacijom o aktivnostima članova crnogorskog tima.

- Crnogorski nacionalni tim je od juče od 14.30 časova radio na više lokacija u potpuno razorenom delu grada. Kao što vidite otežana je komunikacija sa lokalnim vlastima zbog prekida u napajanju strujom. Nemamo ni vodu, ali svi članovi nacionalnog tima su u dobrom psiho-fizičkom stanju i drže se za ponos i mene i države Crne Gore - rekao je Radović u video poruci.

 

 

Ostavite komentar