Vesti > Srbija

TRESLA SE i Srbija: ZEMLJOTRESI u Boru i Majdanpeku

Jačina zemljotresa u Boru bila je 2,3 stepena Rihterove skale

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/02/2023 > 15:16

podeli vest:

TRESLA SE i Srbija: ZEMLJOTRESI u Boru i Majdanpeku
Foto: Shutterstock


Zemljotres jačine 1,9 stepeni Rihterove skale pogodio je Majdanpek oko 13:40, dok je nešto ranije, oko 12:25 tlo podrhtavalo u Boru.

Jačina zemljotresa u Boru bila je 2,3 stepena Rihterove skale.

U Boru se treslo i juče oko 11 sati, a jačina zemljotresa bila je 2,1 stepen. Nešto pre toga, u 8.42, tlo je podrhtavalo i u Rači, a pogodio ju je zemljotres jačine 1,9 stepeni Rihterove skale.

U subotu, 4. februara, treslo se u Obrenovcu, koji je pogodio zemljotres jčine dva stepena Rihterove skale.

Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

 

 

 

Ostavite komentar

Mučenik

U Boru nema potresa ni zemljotresa usled miniranja. U njemu živim od 1974. Godine kada je bila visoka proizvodnja bakra i miniralo se dva puta dnevno, sada on ne radi, nema zvuka, a ljulja se Bor i to u vremenu zemljotresa u Rumuniji. Naj jače podrhtavanje u Boru bilo je u dva maha zemljotresa u Rumuniji sedamdesetih godina, kada se Bor dosta drhtao, te juče i prekjuče. Bolje je da ćute stručnjaci za seizmologiju, a ne da izmišljaju, stručno, gluposti. Možda žele da bivši RTB Bor zaustavi proizvodnju i onda neće biti miniranje niti plate za radnike, niti para u budžetu Srbije. NIje baš tako crno što se tiče "Borskog zemljotresa" kao što navode nadri seizmološki stručnjaci. Moraće malo dublje da se pozabave toj oblasti nauke i prakse. Neka pitaju penzionere Bora da li bio u Boru zemljotres, a bez udela zemljotresa iz Rumunije.

15.02.2023 20:37