Vesti > Svet

UBIJAJU, NIŠTA NE PITAJU: Čovek čistio bakinu kuću, POLICIJA GA UPUCALA, misili da je provalnik

Muškarca iz Vajominga, Ohajo, ubila je policija dok je čistio stan preminule bake

Izvor: K1info

03/02/2023 > 08:56

podeli vest:

UBIJAJU, NIŠTA NE PITAJU: Čovek čistio bakinu kuću, POLICIJA GA  UPUCALA, misili da je provalnik
Foto: Tanjug/AP


Policija u Vajomingu, Ohajo, saopštila je da su policajci sumnjali da je muškarac bio provalnik nakon što su dobili dojavu o mogućoj provali

Muškarca iz Ohaja ubila je policija dok je čistio stan preminule bake, rekao je član porodice. Međutim, policija ističe da on nije slušao naredbe policajaca i da su mislili da je provalnik.

Džo Frasure (28) upucan je u ponedeljak, a preminuo je u utorak, piše Guardian.

Do pucnjave je došlo u Vajomingu, u Ohaju, gradu sa oko 9.000 stanovnika. Kancelarija okružnog šerifa je istraživala pucnjavu, a potom je slučaj preuzeo okružni tužilac.

U izveštaju okružnog mrtvozornika navedeno je da je uzrok smrti muškarca pucnjava u kojoj je učestvovala policija.

Policija je saopštila da su policajci posumnjali da je Frasure provalnik, ali njegova porodica tvrdi da je čistio stan nakon bakine smrti.

U saopštenju policije navedeno je da su policajci odgovorili na poziv hitne pomoći o mogućoj provali, u kojoj su učestvovale dve do tri osobe, preneo je NBC News.

U saopštenju se navodi da su policajci, kada su stigli, primetili Frasurea i njegovog oca u zadnjem delu zgrade. Policija kaže da Frasure nije slušao naredbe, da je kombijem pokušao da pobegne od policije i da su policajci pucali u kombi kada je "zamalo udario policajca".

Frasure je upucan najmanje jednom u glavu. Prevezen je u Medicinski centar Univerziteta u Sinsinatiju, gde je preminuo. Njegova porodica traži da policija objavi snimak događaja.

- Ne zanima me šta pričaju, vozilo nije bilo upereno ka njima - rekao je njegov otac Džo.

Lisa Fišer, njegova majka, rekla je da zahteva odgovore od policije.

- Želim snimak sa kamere i sve - dodala je ona.

Porodica je u sredu održala mali protest ispred policijske stanice u Vajomingu, pozivajući na pravdu i objavljivanje snimaka.

- Moj brat je bio otac, brat, sin. Molim vas pomozite mi da dobijem pravdu za bratA - rekao je njegov brat Džo Frasure Džunior.

 

Ostavite komentar