Vesti > Svet

Samo im je LJUBAV POTREBNA: Prve OSMORKE na svetu proslavile 14. rođendan s majkom

Svako od vas poseduje retke i jedinstvene karakteristike i nije nalik bilo kom drugom detetu vašeg uzrasta, kazala je ponosna majka deci

Izvor: K1info/kurir.rs

26/01/2023 > 23:00

podeli vest:

Samo im je LJUBAV POTREBNA: Prve OSMORKE na svetu proslavile 14. rođendan s majkom
Foto: Printscreen/BBC


Nađa Suleman (47), samohrana majka, izvela svoju decu po imenu Narija, Isaija, Malija, Džeremaja, Noa, Josija, Jona i Makaj da se zabave.

Prve preživele osmorke na svetu proslavile su svoj 14. rođendan odlaskom s mamom na karting, posle čega su svi zajedno otišli na ručak!

 

Nađa Suleman (47), samohrana majka iz Kalifornije poznata je pod nadimkom "Oktomama".

Nasmejani i veseli tinejdžeri su nosili balone na kojima je ispisana reč rođendan na engleskom "birthday". Nađa Suleman, koja je godinama bila zvezda tabloida, ima ukupno 14 dece, šestoro je rodila pre osmorki. Prvo dete, sina, dobila je 2001, a ćerku već naredne godine, podsećaju američki mediji.

Nastavila je s vantelesnom oplodnjom i dobila je još tri sina i jednu ćerku. Čitava porodica živi u trosobnoj kući u oblasti Orindž u Kaliforniji.

- Svi vi izrastate u neka od najljubaznijih, najskromnijih, najzahvalnijih i najljubaznijih ljudskih bića koje sam ikada poznavala. Svako od vas poseduje retke i jedinstvene karakteristike i nije nalik bilo kom drugom detetu vašeg uzrasta, posebno u našem današnjem društvu - poručila je ponosna mama deci.

- Reči ne mogu da opišu koliko sam zahvalna što sam vam majka. Svi ste mi neizmerno blagoslovili život i svakodnevno zahvaljujem Bogu što mi veruje da brinem o svima vama, oblikujem vaše živote i utičem na njih - dodala je.

Nađa Suleman tvrdi da nije planirala da ima 14 dece i da ju je nasamario doktor kod koga je išla na veštačku oplodnju.

Doktor je kriv

- Rekao mi je da nosim blizance. Prvo je bilo 12 embriona i rekao mi je da smo izgubili šest. Bila sam pod sedativima i nisam ga razumela - rekla je Sulemanova za Njujork tajms.

 

Posle njenog porođaja, dr Majkl Kamrava je izgubio licencu i preselio se iz SAD.

Kada je postalo jasno da Nađa nosi osmorke, doktor joj je predložio da izvrši kiretažu i smanji broj embriona, ali je ona to decidirano odbila.

 

 

 

Ostavite komentar