Vesti > Svet

Da li je Nensi toliko MOĆNA ili...Muškarcu koji je podigao noge na sto Pelosijeve prete DECENIJE robije

Bernet je početkom januara 2021. sa više demonstranata upao u Kongres, pa se "iz fazona" slikao u kancelariji Pelosijeve

Izvor: K1info/rts.rs

24/01/2023 > 20:42

podeli vest:

Da li je Nensi toliko MOĆNA ili...Muškarcu koji je podigao noge na sto Pelosijeve prete DECENIJE robije
Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana


Porota iz Vašingtona osudila je Ričarda Barneta, koji je 6. januara 2021, kada su demonstranti preplavili Kapitol, podigao noge na sto predsednice Kongresa Nensi Pelosi. Prete mu decenije robije.

Ričard Barnet je pozirao pred kamerama pošto je upao u kancelariju Nensi Pelosi. Prema navodima zvaničnika, bio je naoružan pištoljem za omamljivanje i mogao je, kako se ističe, da naudi Pelosijevoj.

Porota je raspravljala manje od tri sata pre nego što je Barneta osudila po svih osam optužbi, između ostalog za ometanje službenog postupka, ulazak i boravak u zgradi ili na terenu sa smrtonosnim oružjem i krađu državne imovine.

Tužioci su tvrdili da je Barnet (62) došao u Vašington iz svog doma u Arkanzasu, udaljenog 1.600 kilometara, spreman na nasilje.

- Možemo samo da zamislimo šta bi se dogodilo da je (Pelosijeva) bila tamo u to vreme - navela je savezna tužiteljka Alison Praut, prenosi BBC.

Nensi Pelosi, koja je u to vreme bila predsednica Predstavničkog doma, bila je primorana da pobegne iz dvorane sa drugim poslanicima kada su demonstranti upali u zgradu.

 

 

 

Barnet, bivši vatrogasac, tvrdio je da ga je "poneo momenat", a posle presude je rekao da nije dobio pravično suđenje jer porotu nisu činili njegovi "vršnjaci". Advokat je najavio da će se žaliti.

Sudija mu je dozvolio da ostane na slobodi do izricanja kazne 3. maja, a mogao bi da dobije decenije robije.

Suđenje Barnetu bilo je jedno od najzanimljivijih kada je reč o upadu u Kongres 6. januara 2021. Više od 940 ljudi optuženo je za savezne zločine, a skoro 500 ih je do sada priznalo krivicu.

 

 

 

Ostavite komentar