Vesti > Svet

Putine, ŽIV li si? Ruski predsednik izazvao PANIKU, važna TRADICIJA na Bogojavljenje NIJE ISPOŠTOVANA

Izostanak fotografija kupanja u ledenoj vodi izaziva dodatne sumnje o Putinovom zdravlju

Izvor: K1info/mondo.rs

19/01/2023 > 17:31

podeli vest:

Putine, ŽIV li si? Ruski predsednik izazvao PANIKU, važna TRADICIJA na Bogojavljenje NIJE ISPOŠTOVANA
Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP


Kupanje ruskog predsednika Vladimira Putina u ledenoj vodi na Bogojavljenje, ove godine izazvalo je brojne sumnje, jer nije bilo fotografija i snimaka kao prethodnih godina.

Iako ne pliva za Časni krst, Putin ne izbegava ledenu vodu. On se uvek prvo prekrsti, pa onda zaroni, što mediji redovno zabeleže. Ove godine nije bilo fotografija, a portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, oglasio se kratkim saopštenjem:

- Znate da je danas Bogojavljenje, a predsednik je učestvovao u bogojavljenjskom kupanju, učinio je to u Podmoskovlju. Ovog puta nema nikakvih slika ili video snimaka, samo saopštavamo da je sledio svoju tradiciju - rekao je Peskov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, tokom današnjeg video obraćanja na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, rekao je da nije "sasvim siguran" da je ruski predsednik Vladimir Putin živ i da donosi odluke u Rusiji.

- Ne razumem baš sa kim da razgovaram i o čemu. Nisam siguran da je predsednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje uz pomoć tehnike hroma ki, zaista on - rekao je Zelenski, komentarišući mogućnost mirovnih pregovora Kijeva i Moskve.

"Hroma ki" je tehnika vizuelnih efekata koja se koristi kako bi se izmenila pozadina iza osobe na snimku.

Kako prenosi Kijev Indipendent, postoje osobe koje veruju da je Putin koristi tokom televizijskih nastupa kako bi delovalo da je on na određenom mestu događaja, dok se zapravo nalazi na nekoj bezbednoj lokaciji.

Ono što izaziva dodatne sumnje o Putinovom zdravlju je izostanak fotografija i video snimaka ulaska ruskog predsednika u ledenu vodu na Bogojavljenje, što je bila nezaobilazna tradicija prethodnih godina. 

 

Ostavite komentar