Vesti > Svet

HELIKOPTER SE SRUŠIO U BLIZINI VRTIĆA punog dece u Kijevu, najmanje 18 žrtava, među njima i MINISTAR POLICIJE

Broj poginulih u padu ukrajinskog helikoptera u Brovarima u Kijevskoj oblasti porastao je na 18, među njima troje dece

Izvor: K1info

18/01/2023 > 09:00

podeli vest:

HELIKOPTER SE SRUŠIO U BLIZINI VRTIĆA punog dece u Kijevu, najmanje 18 žrtava, među njima i MINISTAR POLICIJE
Foto: Twitter screenshot


U padu helikoptera u Kijevskoj oblasti, poginuli su ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Denis Monastirsk i njegov prvi zamenik, saopštila je policija, a prenosi agencija RIA Novosti.

Broj poginulih u padu ukrajinskog helikoptera u Brovarima u Kijevskoj oblasti porastao je na 18, među njima troje dece, a 26 osoba je povređeno, uključujući 12 dece, prema ukrajinskim medijima, prenosi agencija RIA Novosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine od jula 2021. godine vodi Denis Monastirski, navodi agencija.

Na zgradu vrtića u Brovariju u blizini Kijeva danas se srušio helikopter. Hitne službe su izašle na lice mesta, rekao je Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine.

Do nesreće je došlo u sredu ujutru, kada su meštani čuli eksploziju u gradu, a onda i veliki požar u blizini vrtića.

- U Brovariju, u regionu Kijeva, pao je helikopter u blizini vrtića. Ljudi su evakuisani - rekla je Irina Pjanišnjikova, savetnik policije u Kijevskoj oblasti.

Oglasio se i Oleksij Kuleba, šef regionalne vojno-civilne administracije Kijeva. Prema njegovim rečima, deca su bila u vrtiću kada je letelica pala.

- Kijevska oblast. U gradu Brovari helikopter je pao u blizini vrtića i stambene zgrade. U trenutku tragedije u vrtiću su bila deca i zaposleni u ustanovi. Trenutno su svi evakuisani. Ima žrtava. Hitna pomoć, policija i vatrogasci su na mestu nesreće - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

 

Video snimci koji se dele na društvenim mrežama prikazuju zgradu u plamenu i kažu da se objekat sličan helikopteru ili dronu srušio u blizini zgrade obdaništa.

Ukrajinska pravda javila je da se nesreća dogodila u blizini vrtića i da zgrada gori. List je citirao neimenovanog policijskog zvaničnika koji je rekao da je najmanje pet osoba mrtvo.

Za sada nije poznato čiji je helikopter.

 

Ostavite komentar