Vesti > Svet

Novi talas RUSKIH RAKETA razrušio Ukrajinu, Galuščenko najavio ISKLJUČENJA struje i TEŠKE dane

Između ostalih, pogođeni su objekti u Lavovskoj, Harkovskoj, Čerkaskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i u Kijevu

Izvor: K1info/Tanjug

14/01/2023 > 18:58

podeli vest:

Novi talas RUSKIH RAKETA razrušio Ukrajinu, Galuščenko najavio ISKLJUČENJA struje i TEŠKE dane
Foto: Tanjug/AP


Ministar energetike Ukrajine German Galuščenko izjavio je danas da Ukrajinu čekaju teški dani u sferi energetike zbog najnovijih ruskih raketnih udara koji su izvršeni na kritičnu elektro-energetsku infrastrukturu u nekoliko regiona.

Rusija je danas izvršila masovne raketne udare širom Ukrajine, potvrđeno je u izveštaju Rojtersa.

- Zbog raketnih napada izvršenih na većinu ukrajinskih regiona, uvode se vanredna isključenja struje. Narednih dana će biti teško, ali se već radi na obnavljanju sanbdevanja električnom energijom - napisao je Galuščenko na svom Fejsbuk profilu.

Da podsetimo, ruske rakete pogodile su danas ključne infrastrukturne objekte u ukrajinskim oblastima Harkov i Lavov, na istoku i zapadu zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici.

U međuvremenu, gradonačelnik ukrajinske prestonice Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su se u gradu čule eksplozije i da PVO reaguje.

Guverner Čerkaske oblasti upozorio je ranije tokom dana da bi Rusija tokom dana mogla da izvede snažan raketni napad, zbog čega je pozvao stanovnike ove oblasti da se upute u skloništa posle oglašavanja sirena za vazdušnu opasnost.

Foto: Tanjug/AP

Stravične posledice bombardovanja u Dnjepru

Guverner Nikolajevske oblasti Vitalij Kim izjavio je da je 17 ruskih bombardera Tupoljev poletelo iz vazdušnih baza.

Njegova izjava usledila je ubrzo nakon što su današnji vazdušni napadi na Kijev i Harkov ciljali vitalnu infrastrukturu.

 

Ostavite komentar