Vesti > Svet

Pojavili se NOVI DOKAZI u slučaju NESTALE ANE VOLŠ, policija PRETRAŽUJE DEPONIJU

Brajan Volš, suprug nestale je uhapšen i optužen za obmanjivanje policijskih službenika tokom istrage

Izvor: K1info/telegraf.rs

10/01/2023 > 08:25

podeli vest:

Pojavili se NOVI DOKAZI u slučaju NESTALE ANE VOLŠ, policija PRETRAŽUJE DEPONIJU
Foto: Instagram Printscreen


Potraga za Anom Volš i dalje je u toku, a inspektori koji pretražuju lokalnu deponiju u Pibodiju, pronašli su dokaze u vezi sa njenim nestankom.

Na snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se kako istražitelji u zaštitnim odelima i policajci sa psima tragačima pretražuju deponiju Njuberi u Pibodiju.

Brajan Volš, suprug nestale je uhapšen i optužen za obmanjivanje policijskih službenika tokom istrage.

Tužilac Lin Beland je dovela u sumnje izjave Brajana Volša policiji o njegovom kretanju nakon nestanka Ane Volš kojoj se gubi svaki trag 1. januara.

On je rekao da je poslednji put video Anu u svom domu u Kohasetu rano ujutru 1. januara kada je uzela vozilo Uber ili Lift do aerodroma kako bi odletela za Vašington gde radi. Takođe je rekao da je 1. januara otišao u prodavnicu, udaljenu 55 kilometara vožnje od Кohaseta, a sledećeg dana odveo svoje dete po sladoled.

Policijska istraga otkrila je da nije bilo vožnje Uberom ili Liftom na Novu godinu i da Ana Volš nije stigla na let ili u Vašington, a njen mobilni telefon je lociran u njenoj kući kasnije tokom dana, rekla je Beland.

Istražitelji su pregledali i sigurnosne kamere sa prodavnice gde je Volš navodno otišao u istom periodu i nisu ga primetili, navodi se u sudskim spisima.

Utvrđeno je, međutim, da je 2. januara kupio sredstava za čišćenje, krpe, kantu i cirade u vrednosti od 450 dolara.
Policija je dobila nalog za pretres i pronašla krv i oštećen krvav nož u podrumu kuće.

- Ove različite izjave doprinele su kašnjenju u istrazi do te mere da je Brajan, kako se sumnja, u navedenom vremenskom okviru kada je davao različite izjave, imao vremena da očisti ili ukloni dokaze - rekla je tužiteljka Lin Beland.

Volš je inače na uslovnoj slobodi zbog odvojenog federalnog slučaja prevare i zato je dužan da zatraži dozvolu za napuštanje svog doma uz navođenje određenog vremena, lokacije i razloga. Njegov odlazak u prodavnicu gde je nosio masku i rukavice i platio gotovinom, poklapa se sa vremenom kada mu je dozvoljeno da pokupi decu iz škole, koja nije bila otvorena tog dana,navodi se u sudskim spisima.

- Namerni i direktni odgovori na pitanja o njegovom boravištu u nedelju 1. januara 2023. i ponedeljak, 2. januara 2023. godine, bili su jasan pokušaj da se istražitelji dovedu u zabludu i odugovlači istraga - navodi se dokumentu.

- Činjenica da mu je postavljeno konkretno pitanje i da je on dao neistinit odgovor koji je odveo istražitelje van područja izazvala je jasno odlaganje u potrazi za nestalom osobom, Anom Volš - rekla je tužiteljka.

Brajanu Volšu određena je kaucija od pola miliona dolara. On se izjasnio da nije kriv.

 

 

 

Ostavite komentar