Vesti > Svet

Putin SPREMAN za PREGOVORE: Rusija ima DUHOVNU FILOZOFIJU

On je istakao da je uveren da je 99,9 odsto građana Rusije spremno da žrtvuje sve za interese otadžbine

Izvor: K1info/Tanjug

25/12/2022 > 11:37

podeli vest:

Putin SPREMAN za PREGOVORE: Rusija ima DUHOVNU FILOZOFIJU
Foto: Tanjug/Russian Presidential Press Office, Sputnik Pool Photo via AP


Da je spreman da pregovara sa svim učesnicima procesa u ukrajini o prihvatljivijim ishodima rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.  Takođe, dodao je da oni odbijaju pregovore.

On je, odgovarajući na pitanje da li se približavamo opasnoj liniji u vezi sa situacijom u Ukrajini, rekao da to ne smatra toliko opasnom, a da Rusija deluje u interesu građana.

- Ne mislim da je to toliko opasno. Mislim da delujemo u pravom smeru, štitimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I jednostavno nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane - rekao je on.

Putin je dodao da je Rusija uvek nastojala da svi sporovi budu rešeni mirnim putem, pregovorima, ali da je druga strana imala drugačiji stav. Prema Putinovim rečima, sve se zasniva na politici geopolitičkih protivnika Rusije, koja je usmerena na rasparčavanje Rusije.

- Zavadi pa vladaj - oni su to uvek pokušavali da urade, pokušavaju i sada, ali naš cilj je nešto drugo da ujedinimo ruski narod - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

 

Dodao je da Rusija nije mogla da se ponaša cinično kao Zapad kada je reč o Ukrajini, jer, kako je naveo, Rusija ima drugačiju filozofiju. Prema njegovim rečima, Zapad ima pre svega materijalni pristup, a Rusija duhovni.

Putin je istakao da je uveren da je 99,9 odsto građana Rusije spremno da žrtvuje sve za interese otadžbine.

- To me samo još jednom uverava da je Rusija posebna zemlja i da ovde žive posebni ljudi - rekao je predsednik Rusije.

 

 

 

Ostavite komentar