Vesti > Srbija

Jeftinije da vas voze, NEGO DA VOZITE; Cena taksi prevoza U ČAČKU skoro TRI PUTA NIŽA u odnosu na BEOGRAD

Sa cenovnikom koji se nije menjao od 2016. godine taksi prevoz u Čačku najjeftiniji u regionu

Autor: RINA

19/07/2022 > 09:25

podeli vest:

Jeftinije da vas voze, NEGO DA VOZITE; Cena taksi prevoza U ČAČKU skoro TRI PUTA NIŽA u odnosu na BEOGRAD
Foto: RINA


Vrtoglave cene taksi prevoza, u poslednje vreme prazne i najdublje džepove. Mnogi građani se pitaju da li pojedina taksi udruženja i firme imaju granicu kad su u pitanju poskupljenja, imajući u vidu da se za mali broj pređenih kilometara uzimaju visoke sume.

Međutim, taksisti iz Čačka prkose svim statistikama i zahvaljujući novim pravilnicima koji su doneti na nivou Grada cene taksi prevoza su najniže u Srbiji, a najverovatnije i u čitavoj Evropi.

Foto: Pexels.com

 

- Zbog drasičnog pada posla iz godine u godinu, mnogi taksisti ne ulažu u svoj vozni park. Automobili su im u lošem stanju i ne zahtevaju preterano veliki novac za održavanje. Usled toga, u jednom lokalnom taksi udruženju su, kako bi pridobili mušterije, maksimalno snizili cene, jer nemaju velika ulaganja u vozila pa im se to isplati. Smatraju da bi na taj način zadržali svoje, ali i pridobili i klijente drugih taksi udruženja. Želeli smo da uzvratimo istom merom kako bi mušterije zadržali, stoga su sva taksi udruženja sada smanjila svoje cene, kako bi izašli na crtu nekolegijalnom postupku iako su naši troškovi mnogo viši, jer su sva vozila nova i mahom na elektro pogon - rekao je Vladimir Mijailović ispred većine taksi udruženja u Čačku.

Iako je njihova računica slabija, a zarada tanja, ova situacija među čačanskim taksistima jedino ide na ruku građanima, koji se sada voze najjeftinijim taksijem u regionu.

Cene su na rekordnom minimumu, a cenovnik kao onaj iz 2016. godine. Svaki putnik koji sada sedne u taksi prevoz može da prerarčuna unapred koliko će ga koštati vožnja do krajnje tačke. Start je u odnosu na prestonicu jeftiniji čak tri puta, što bi iznosilo 85 do 89 dinara, a cena pređenog kilometra je više nego dva puta jeftinija i iznosi 44 dinara.

Imajući u vidu cenu taksi prevoza i uporedivši je sa trenutnim cenama goriva, nema dileme da je u ovom momentu u Čačku jeftinije da vas voze, nego da sami vozite.

Ostavite komentar