Vesti > Srbija

SRPSKI PILOT teško ranjen, troje MRTVIH - napad na HELIKOPTER UN u Nigeriji

On je operisan i, ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata

Izvor: K1info/blic.rs

18/11/2022 > 15:09

podeli vest:

SRPSKI PILOT teško ranjen, troje MRTVIH - napad na HELIKOPTER UN u Nigeriji
Foto: Tanjug/AP


Srpski pilot B. Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao.

On je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju.

World food programme (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo B.Đ. Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

- Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sletalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije - kaže izvor "Blica".

U toj pucnjavi je ranjen i B. Đ. Napadač mu je pritrčao kako bi ga "overio", ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

- Ubo je B. Đ. bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mestu ubio da ga u toj nameri nisu sprečili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mesta likvidirali - kaže izvor "Blica".

"Blic" nezvanično saznaje da je B. Đ. operisan i svestan, da su lekari sanirali rane od bajoneta i zaustavili krvarenje.

- Ipak, nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen, jer izlazne rane nema. Ulaznu ranu nisu mogli da identifikuju zbog povreda nanetih bajonetom - kaže izvor "Blica".

 

On je, prema saznanjima, smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

- I napadač, pripadnik oružanih snaga Nigerije, ubijen je tokom napada - navodi izvor.

 

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar