Vesti > Srbija

Dačić u Novom Sadu otvorio OBJEKAT ZA REČNU POLICIJU! 700 pripadnika MUP-a brinuće za BEZBEDNOST tokom EXITA (VIDEO)

Objekat će, pored rečne policije, koristiti i Javno vodoprivedno preduzeće "Vode Vojvodine"

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

10/07/2024 > 18:40

podeli vest:

Dačić u Novom Sadu otvorio OBJEKAT ZA REČNU POLICIJU! 700 pripadnika MUP-a brinuće za BEZBEDNOST tokom EXITA (VIDEO)
Foto: tanjug printskrin


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je u Novom Sadu otvorio objekat na Dunavu namenjen novosadskoj rečnoj policiji i posetio operativni štab MUP-a koji je povodom festivala "Exit" otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Dačić je istakao da će tokom festivala biti pojačane mere bezbednosti, imajući u vidu nedavni teroristički napad ispred Ambasade Izreala u Beogradu, kao i da će policijski punktovi biti postavljeni na više lokacija u Novom Sadu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Precizirao je da će se o bezbednosti građana i posetilaca festivala kojih će, prema očekivanju, biti oko 200.000, brinuti oko 700 pripadnika MUP-a među kojima su, osim novosadske policije, pripadnici Žandarmerije i Interventne jedinice, ronioci, vodiči pasa i kontradiverzione ekipe.

Takođe, ministar Dačić je naglasio da će novootvoreni objekat rečne policije unaprediti bezbednost na reci Dunav, kao i da će podizanjem kapaciteta rečne policije u Novom Sadu biti značajno povećana bezbednost građana na kupalištima, što je posebno važno za letnju sezonu.

Objekat će, pored rečne policije, koristiti i Javno vodoprivedno preduzeće "Vode Vojvodine", dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar