Vesti > Srbija

GRAD pogodio Prijepolje i Priboj: Oštetio CREPOVE, useve, automobile! NEVREME je bilo toliko jako da je POKRENULO ODRONE

Ogromna količina vode je pala u kratkom roku

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/06/2024 > 19:30

podeli vest:

GRAD pogodio Prijepolje i Priboj: Oštetio CREPOVE, useve, automobile! NEVREME je bilo toliko jako da je POKRENULO ODRONE
Foto: TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ/ bg


Nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je danas opštine Prijepolje i Priboj i nanelo štetu na poljoprivrednim kulturama i na pojedinim objektima i automobilima.

Meštani Prijepolja navode da na području te opštine jaka kiša, koja je počela oko 17 časova, gotovo bez prestanka pada već dva sata.

- Povremeno nailazi i sitniji grad koji nanosi štetu, prvenstveno malini koja je stigla za berbu. Na sreću u Prijepolju nema štete na automobilima, ali u Priboju ima i oštećenih šoferšajbni, ali i krovova kuća - rekao je za Tanjug meštanin Prijepolja.

Obilna kiša koja je pala u kratkom vremenskom periodu dovela je i do pokretanja odrona duž magistrale od Bistrice prema Prijepolju ali i prema Priboju na drugoj strani.

Grad jakog intenziteta, veličine oraha padao je u Starom i Novom delu grada Priboja i okolnim naseljima.

- Grad je bio toliko jak da je lomio crepove na kućama. Dosta krovova je polupano, oštećeni su automobili. Štete ima dosta i u voćnjacima i baštama - rekao je Slobodan iz Priboja.

 

Posle Priboja snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom stiglo je i do Prijepolja gde je donelo nedaće žiteljima ove opštine.

Pretpostavlja se da su poljoprivredni usevi, pre svih malina koja je stigla za berbu, pretrpeli štetu.

Ogromna količina vode koja je pala u kratkom roku, pokrenula je odrone duž magistrale od Bistrice prema Prijepolju na jednoj strani i ka Priboju na drugoj. Vozačima se savetuje oprezna vožnja.

Ostavite komentar