Vesti > Srbija

JAKO NEVREME se sručilo na Tutin i Sjenicu! GRAD veličine jajeta tukao sve pred sobom (VIDEO+FOTO)

U ovom trenutku nije poznato da li je pričinjena materijalna šteta

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/06/2024 > 17:50

podeli vest:

JAKO NEVREME se sručilo na Tutin i Sjenicu! GRAD veličine jajeta tukao sve pred sobom (VIDEO+FOTO)
Foto: TANJUG/ Irma Jahić Hodžić/ bg


Kratkotrajno, ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica na jugozapadu Srbije.

U Sjenici je padao grad veličine jajeta.

- Jak grad padao je nekih pet minuta, a tokom dva minuta padao je grad veličine jajaeta. Ovo nevreme sa gradom ja ne pamtim, mislila sam izlomiće nam i prozore i krovove - izjavila je za Tanjug novinarka iz Sjenice, Irma Jahić Hodžić.

Za sada nema zvaničnih informacija o pričinjenoj materijalnoj šteti, a na fotografijama koje objavljuju građani vide se automobili sa izlomljenim prozorima i šoferšajbnama.

Nevreme praćeno gradom zahvatilo je u poslepodnevnim časovima područje Tutina i Sjenice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jak pljusak nakon Sjenice i Tutina zahvatio je oko 17 časova Novi Pazar i okolinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Da podsetimo, juče je stravično nevreme zahvatilo Osečinu, a na objektima i vozilima pričinjena je ogromna materijalna šteta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Grad je u svega nekoliko minuta uništio krovove kuća, na vozilima lupao stakla, a na limariji ostavljao ulubljenja kao da je neko vozila tukao čekićem.

Podsetimo, u nedelju poslepodne se i u drugim predelima Srbije očekuje jači razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče biće ih i u ostalim predelima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Maksimalna temperatura biće danas od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u Beogradu do 32°C.

Ostavite komentar