Vesti > Srbija

Ministri uputili saučešće porodici i saradnicima Miladina Kovačevića

Odlazak dr Miladina Kovačevića ogroman je gubitak za našu nauku

Izvor: K1info

Autor: K1info

25/05/2024 > 16:08

podeli vest:

Ministri uputili saučešće porodici i saradnicima Miladina Kovačevića
Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ


Preminuo je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević u 72. godini. 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku i jednog od naših najvećih stručnjaka iz ove oblasti dr Miladina Kovačevića.

- Odlazak dr Miladina Kovačevića ogroman je gubitak za našu nauku, ali i za rad svih naših državnih institucija i društvenih organizacija, koji je nezamisliv bez savremene i pouzdane statistike'', navodi se u saučešću Dačića, saopšteno je Ministarstva unutrašnjih poslova. Istakao je da je Miladin Kovačević dugogodišnjim radom na čelu Republičkog zavoda za statistiku bio pokretač i uporni predvodnik reformi u ovom važnom sektoru, čime se Srbija pridružila državama sa najvišim standardima u ovoj oblasti. Ne samo kao veliki stručnjak, uvažavan u celom svetu, Miladin Kovačević će ostati upamćen i po svom društvenom angažmanu u kojem je spojio svoje ogromno stručno znanje sa velikom željom za napredak Srbije u ekonomskom i svakom drugom pogledu. Njegovoj porodici, prijateljima i kolegama upućujem izraze najdubljeg saučešća - naveo je Dačić.

Ministar Tomislav Momirović uputio je saučešće povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku dr Miladina Kovačevića.

- Sa tugom sam primio vest o smrti Miladina Kovačevića, doajena statistike i makroekonomije, čoveka koji je poznavao našu ekonomiju do najsitnijih detalja - poručio je on u objavi na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram. 

- Miladina ću pamtiti kao neumornog čoveka uvek spremnog da pruži svoj doprinos i uključi se u rešavanje svakog teškog problema. Umeo je bez uvijanja da saopšti podatke koji se mnogima ne bi svideli i koji bi mnogi prećutali, ali je svoj neprikosnoveni stručni autoritet istinom i izgradio. Bila je čast poznavati ovog čoveka velikog znanja, koji je to znanje umeo nesebično da podeli sa drugima i od koga sam mnogo toga naučio tokom naše saradnje.

Ministar je istakao i da je ovo veliki gubitak za našu zemlju.

- Laku noć dragi Miladine i neka vam je laka zemlja! - poručio je Momirović.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević preminuo je u 72. godini u Beogradu.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar