Vesti > Srbija

EVROPSKA UNIJA partner Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu! Vučević: U Srbiji se realizuju VELIKE STVARI (FOTO)

Vučević je dodao da je budžet za poljoprivredu u odnosu na 2012. godinu uvećan 3,5 puta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

18/05/2024 > 14:12

podeli vest:

EVROPSKA UNIJA partner Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu! Vučević: U Srbiji se realizuju VELIKE STVARI (FOTO)
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević/bs


Premijer Srbije Miloš Vučević otvorio je danas 91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu i tom prilikom rekao da je ta sajamska manifestacija duboko ukorenjena u Novi Sad.

Vučević je dodao da je budžet za poljoprivredu u odnosu na 2012. godinu uvećan 3,5 puta.

- Mislim da je važna stvar da je partner ovogodišnjeg sajma EU jer je to snažna poruka da ne dobijamo samo poruke šta treba da uradimo nego da pokažemo i šta Evropska unija ima i donosi na korist našim građanima i da to nisu protokoli već stvari koje menjaju život na bolje. Poljoprivreda je duboko ukorenjena u Srbiji i to je bitno za sveukupnu ekonomiju. Mi neke stvari moramo da popravimo, ali postoji volja sa strane EU komisije da se dobre i velike stvari realizuju u Srbiji i to jesu evropske vrednosti - kazao je Vučević.

Evropska unija je ovogodišnji partner Poljoprivrednog sajma, a prema rečima komesara EU za poljoprivredu Januša Vojčehovskog Srbija će imati koristi kad bude deo poljoprivredne EU porodice.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević/bs

 

- Sajam ima dugu tradiciju jer okuplja ljude da razgovaraju o poljoprivredi. Ova godina je posebno značajna jer je Evropska unija partner. Za mene kao komesara ovo je sjajna prilika da budemo rame uz rame u nečemu što je važno svima nama jer poljoprivreda je deo života od kog svi zavisimo. Ovaj sektor se suočava sa rastućim pritiscima i mora da odgovara na nove izazove - kazao je Vojčehovski.

Direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić rekao je da je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovakvog događaja.

- Nikad nismo imali ovoliko zvaničnika, a posebno želim da pozdravim dugogodišnjeg prijatelja sajma, Miloša Vučevića, koji je posebno mnogo učinio za sajam. Sa ponosom mogu da istaknem da imamo preko 1200 izlagača iz više od 40 zemalja širom sveta. Mi ćemo biti epicentar na karti agrodogađaja u narednim danima - kazao je Lovrić.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković istakla je da je Poljoprivredni sajam jedan od svetski poznatih simbola Novog Sada.

- Za sve nas je važno da sajam i ove godine prati svetske trendove i opravdava svoju veličinu. Posebno me raduje što pored podrške Pokrajinske vlade, ovaj 91. poljoprivredni sajam ima snažnu podršku Evropske unije. Razvoj poljoprivredne proizvodnje među najvišim je prioritetima nove pokrajinske vlade - kazala je Gojković.

Prema rečima gradonačelnika Grada Novog Sada Milana Đurića, sa zahvalnošću treba pominjati sve one koji su sebe ugradili u Novi Sad i dali svoj doprinos sajmu.

- Zato se zahvaljujem Milošu Vučeviću, a meni je ostalo da nastavim njegova velika dela. To je poziv da jačamo i Novi Sad i sajam i da to bude mesto okupljanja porodica sa verom u našu svetlu budućnost - kazao je Đurić.

Ostavite komentar