Vesti > Srbija

KAZNA DOŽIVOTNOG ZATVORA ZA UBICE MALE DANKE (2)! ADVOKAT OBJASNIO ŠTA KAŽE ZAKON!

Dodao je da će se sve okolnosti ovog zločina utvrditi u sudskom postupku

Izvor: K1info/novosti.rs

04/04/2024 > 14:48

podeli vest:

KAZNA DOŽIVOTNOG ZATVORA ZA UBICE MALE DANKE (2)! ADVOKAT OBJASNIO ŠTA KAŽE ZAKON!
Foto: k1info/shutterstock/facebook printscreen


Osumnjičenima za ubistvo male Danke Ilić (2), Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora, kaže za "Novosti" advokat Saša Rajković.

- Oni se terete da su počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 9 KZ u vezi sa čl. 33 KZ, a za to je zaprećena i kazna doživotnog zatvora - navodi Rajković.

Dodao je da će se sve okolnosti ovog zločina utvrditi u sudskom postupku.

Tužilaštvo u Zaječaru ranije se oglasilo i saopštilo da je Jankoviću i Dragijeviću određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

- Dana 4. 4. 2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. 3. 2024. godine lišili života dete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 9 KZ u vezi sa čl. 33 KZ - navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mere na pribavljanju i obezbeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično delo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Ostavite komentar