Vesti > Srbija

(UŽIVO) DETALJI UŽASA: Prilaz kući osumnjičenog za UBISTVO MALE DANKE blokiran, ŽANDARMERIJA upala na PLAC sa PSIMA

Pretražuje se deponija gde je telo devojčice

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/04/2024 > 12:30

podeli vest:

(UŽIVO) DETALJI UŽASA: Prilaz kući osumnjičenog za UBISTVO MALE DANKE blokiran, ŽANDARMERIJA upala na PLAC sa PSIMA
Foto: Shutterstock/Facebook printscreen


Policija je nakon desetodnevne opsežne potrage uhapsila S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić.

Kako pišu mediji, osumnjičeni za ubistvo su bili u alkoholisanom stanju u trenutku kada su udarili malu Danku.

Žandarmerija sa psima tragačima upravo je upala na plac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), u selu Luka kod Bora. U toku je velika akcija pretrage, javlja naša reporterka, pišu mediji. 

Policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Otac nesrećne devojčice se nalazi u policijskoj stanici Bor. Dvojica osumnjičenih za ubistvo će biti u Zaječaru. Ne zna se da li će biti prebačeni za Beograd.

Osumnjičeni učestvovao u potrazi za Dankom Ilić

Prema saznanjima Kurira jedan od osumnjičenih učestvovao je u potrazi za Dankom Ilić. Drugi se sakrio i sklanjao. Policija je išla i u tom smeru.

Prema njihovim saznanjima akcija nije prekidana čak ni kada je isplivao snimak iz Beča, kako ne bi bila narušena dinamika istrage, kaže glavni urednik Kurira Rajko Nedić.

Foto: facebook printscreen/vodovodbor.com

 

- Obojica su pala na poligrafu i priznali su sve. Postoje tu i drugi dokazi, poput GPS sistema na kolima, pa je zadržano gde se vozilo kretalo - kazao je on.

Ranije danas, Informer je objavio da je jedan od ubica male Danke Ilić (2) planirao da iskopa telo devojčice iz deponije i prebaci je na svoje imanje.

Danka bila živa?

Telo devojčice još uvek nije pronađeno, a policija je na deponiji na Starom banjskom putu gde je devojčica udarena kolima. Kako se sumnja, jedan od osumnjičenih je nakon nesreće izašao iz kola i golim rukama udavio dete, piše i saznaje "Informer".

Čeka se obdukcija

Telo ubijene Danke Ilić još uvek nije pronađeno, tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije tela.

NE POKLAPAJU SE PRIČE

Kako Telegraf nezvanično saznaje, Janković i Dragijević, koje je policija i juče izvela na teren gde se intenzivno tragalo za detetom, "vrte priču" i ne poklapaju im se iskazi o tome šta se dogodilo kobnog dana.

Ono što je sigurno jeste da su priznali da su dvogodišnju devojčicu 26. marta udarili službenim automobilom "fiat panda". Navodno je Janković bio za volanom. Međutim, ono što se naknadno dogodilo i dalje je nejasno.

Foto: facebook printscreen/vodovodbor.com

 

Navodno se pravdaju da su bili pod uticajem alkohola, te da se ne sećaju tačno šta je bilo u trenutku kada je devojčica stradala.

Pričali su kako je dete bilo na putu, ali da je, iako se nisu kretali velikom brzinom, nisu videli da je ispred vozila.

Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova, a sumnja se da su osumnjičeni već sedam minuta kasnije na devojčicu naleteli službenim vozilom. Prema jednoj od verzija, dete je na mestu ostalo mrtvo, a oni su je potom ubacili u gepek i odneli na nepoznatu lokaciju, najverovatnije na obližnju deponiju gde su se tela otarasili.

Druga nezvanična verzija je da je devojčica nakon udarca vozilom bila živa, te da ju je jedan od osumnjičenih udavio, a potom su se tela otarasili.

Policija i dalje intenzivno traga za telom male Danke, a Srđan i Dejan navodno ne mogu da se sete gde su tačno telo bacili.

JEZIVO PONAŠANJE MONSTRUMA DOK JE CELA SRBIJA TRAŽILA DANKU

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, osumnjičen da je saučesnik u ubistvu Danke Ilić (2) za kojom se tragalo 10 dana, posle monstruoznog zločina ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, saznaje Kurir.

Prema rečima njihovog izvora, on je od 26. marta kada je devojčica nastradala, pa sve dok ga policija nije privela, delovao potpuno smireno i obavljao je uobičajene aktivnosti.

- Viđali smo ga ovih dana, išao je na posao najnormalnije, vraćao se s posla. Delovao je normalno, nije odavao utisak da je nešto zabrinut ili uzbuđen. Bukvalno nismo primetili da je drugačiji nego inače - rekli su šokirani meštani Zlota.

Oni dodaju da Dejan važi za "zatvorenog tipa", te da se nije mnogo družio s komšijama.

- Voli mnogo da popije, to nije tajna. Često je bio pijan. Ipak, ni na kraj pameti nam nije palo da može ovako nešto da učini. Sve i da je slučajno udario deteb autom, pa zar nije ljudski i logično da ga odveze u Hitnu pomoć, a ne da ga baci na deponiju?! Mi ne možemo da verujemo kakav je to mozak - rekli su meštani Zlota.

I meštani borskog sela Luka odakle je uhapšenI Srđan Janković (50), koji je bio za volanom Fijata smrti kažu da su zgroženi onim što je njihov komšija učinio.

- On je do pre godinu dana važio za poštenog čoveka, ali je pre godinu dana počeo da baulja po selu i svašta se za njega govorilo. Kako smo čuli to je otkad ga je ostavila žena - rekao je on i dodao:

- Poslednjih nekoliko dana, otkako je Srbija počela da traga za nestalom Dankom Ilić, on nije nos promolio iz kuće. On bi ranije stalo sedeo ispred seoskih prodavnica, a poslednjih deset dana ga niko tamo nije viđao, što nam je bilo čudno, jer je to njegova svakodnevica bila. Mislili smo zato da je negde otputovao, ali smo ga onda pre neki dan videli da ide na posao.

Meštani dva borska sela kažu da ne znaju koja bi kazna bila adekvatna za ono što su njihove komšije učinile.

- Sad je za njih i smrtna kazna mala - slažu se svi.

Obični vodoinstalateri

Prema najnovijim informacijama Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su priznali ubistvo Danke, su obični vodoinstalateri kako "Blic" saznaje, nisu bliski prijatelji, već su obični radnici koji ugrađuju vodomere.

Tog dana su pošli na teren kao i svakog prethodnog.

- Dejan Dragijević i Srđan Janković su bili privođeni tokom potrage za Dankom, budući da su kamere snimile između ostalog i njihovo vozilo. Nakon razgovora u policiji njih dvojica su pušteni na slobodu i nastavili su da dolaze na posao redovno - kaže izvor "Blica".

BRAT UBICE

Ono što posebno užasava jeste činjenica da su tokom potrage za nestalom Dankom Ilić, i sami radnici JKP, uključujući i brata Dejana Dragijevića, koji isto radi u ovom preduzeću, kao instalater na mrežama.

Tvrde da je odmah bila mrtva nakon udara. Odveli su istražitelje na tu deponiju i pokazali mesto gde su bacili telo, međutim, do ovog trenutka nije uspela da pronađe telo. Policija i dalje pretražuje teren, traga se za telom.

Uhapšeni priznali zločin
Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

- S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su telo izbacili sa desne strane put - kaže izvor blizak istrazi.

Nakon što su je ubili, uspaničili su se

Policajci koji su radili na istrazi kažu da kada su došli kod njih nisu ličili na ubice, da su izgledali normalno, kao obični radnici. Jedan od njih je u istrazi rekao da nisu to hteli, da su je slučajno udarili i da su se onda uplašili i eto odvezli na deponiju.

- Čuli smo da je policija telo pronašla pre dva dana, ali su čekali da osumnjičeni priznaju zločin. Kako se priča, nisu našli telo na deponiji u Banjskom polju, već na drugoj lokaciji, nedaleko od Zoološkog vrta - rekao je izvor Kurira sa lica mesta.

Za telom ubijene devojčice Danke Ilić (2) još se traga. Mašinama se intenzivno pretražuje deponija gde se sumnja da je bačeno telo deteta.

Četiri bagera su stigla na lice mesta ne bi li pronašli telo nesrećne devojčice.

ČINJENICE

* Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak 26. marta oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora

* Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova.

* Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je nekoliko sati kasnije sistem „PRONAĐI ME“, prvi put otkad je prošle godine aktiviran u Srbiji.

* Pojavio se u javnosti snimak koji se dovodi u vezu sa nestalom devojčicom iz Banjskog Polja kod Bora 

* Devojčica sa snimka u Beču nije Danka Ilić

* Članovi porodice, majka i otac nestale devojčice, više puta su davali izjave u policiji

* Majka Danke Ilić (2) s policijom na licu mesta radila rekonstrukciju dana kad je dete nestalo

* Vatrogasci su pretresli deponiju i kanale na Starom banjskom putu

* Patrole policije na nekoliko punktova u Banjskom polju sve legitimišu

* Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštoio je da je mala Danka Ilić mrtva i da su dvojica muškaraca priznala ubistvo

* Blokirana deponija u Banjskom Polju, potraga za telom nestale Danke

 

Ostavite komentar