Vesti > Srbija

PREOKRET U POTRAZI ZA DANKOM! AMBASADOR za K1: Evo zašto je POLICIJI u Austriji trebalo 4 dana da utvrdi identitet ŽENE

Preokret nakon četiri dana intenzivne potrage za malom Dankom u Beču: Oglasio se naš ambasador iz Austrije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/04/2024 > 09:47

podeli vest:

PREOKRET U POTRAZI ZA DANKOM! AMBASADOR za K1: Evo zašto je POLICIJI u Austriji trebalo 4 dana da utvrdi identitet ŽENE
Foto: K1 printscreen


U slučaju nestanka dvogodišnje Danke iz Bora, koji je izazvao ogromnu pažnju i strepnju javnosti, došlo je do preokreta koji ponovo izaziva napetost i iščekivanje.

Naime, nakon četiri dana intenzivne potrage, ispalo je da devojčica sa snimka iz Beča ipak nije Danka, već ćerkica Rumunke A. C. S. (36) koja živi u istom gradu.

U emisiju "Uranak" na televiziji K1, uključio se srpski ambasador iz Beča, Marko Blagojević, koji je objasnio zbog čega je policiji u Austriji trebalo četiri dana da utvrdi identitet žene sa snimka. 

- Ustanovljeno je da lica sa snimka nisu povezana sa nestankom i da je devojčica sa snimka ćerka jedne od osoba sa snimka i da ona nije Danka Ilić - kazao je i dodaje:

 - Kod njih su malo drugačije procedure. Oni su radili predistražne radnje, ali ništa nisu mogli da rade bez tužioca, taj poslednji korak, utvrđivanje identiteta i privođenje osoba ako imaju neke veze ili su povezani sa tim. Ovde je malo drugačiji zakon, oni nemaju sistem kao mi, nemaju "Pronađi me" sistem koji mi koristimo i kod njih nije legalno da se to radi pre odluke suda - rekao je naš ambasador u Austriji i objašnjava.

Foto: Interpol

 

Svi su prioritetno radili na ovom slučaju. Sve što smo radili zajedno, imalo je efekta da se brzo utvrdi. Zašto je trajalo? Jer je policija morala još neke radnje da preduzme da bi se proverilo da je to tako.

- Neosporno je da je ova gospođa nema veze sa tim, ali oni moraju to da provere da bi se taj slučaj razrešio i da bi rekli da ona zaista nema nikakve veze sa tim - zaključio je Marko Blagojević u emisiji "Uranak" na televiziji K1. 

 

Ostavite komentar