Vesti > Srbija

Deseti dan potrage za DANKOM ILIĆ: Komšije neprestano "vraćaju film": Gde je mogla da ode?

Evo gde se nalazio u trenutku nestanka devojčice

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

04/04/2024 > 08:38

podeli vest:

Deseti dan potrage za DANKOM ILIĆ: Komšije neprestano "vraćaju film": Gde je mogla da ode?
Foto: k1info/shutterstock/facebook printscreen


Mala Danka Ilić (2) nestala je pre 10 dana, a potraga za njom nije donela nove rezultate.

Meštanin Banjskog Polja je za Telegraf.rs otkrio da mu nije jasno da neko odvede decu u pojatu kod deoponije u trnje gde bi se, odrastao čovek da korača van asfaltaposle tri koraka sapleo i pao.

On je rekao da poznavao baku od malecke, Ivaninu majku koja je mlada umrla, ali i Ivaninog dedu koji mu je pomagao kada nije imao struje i vode.

- Baba od malecke je tu živela i mlada je umrla. Mi smo od njih uzimali mleko, čuvali krave, super smo se slagali. Kada je umrla žena oni su se povukli, to je napuštena pojata i veoma retko su dolazili. Nju nisam nikada video. Ona je u Bor udata, ali ovde je vozila bicikl kao klinka. Jednom je pala dule i polomila obe ruke. Tu su odrasli zajedno sa mojom decom i sa uncima. Ne mogu nikad da zaboravim starca tog, pradedu. Kada struje i vode nismo imali oni su mi dali. Najteže kad je bilo pomagali su. Žao mi je jer imam i ja unuke - rekao je on.

On je istakao da je na dan nestanka male Danke bio u dvorištu svoje kuće, a da je njegova supruga otrčala ka Dankinoj porodici.

- Bio sam u dvorištu, a otrčale su žena i snajka dole kao i svako. Tamo je bila deponija, sad su čistili to, i malo je glupo da dolaziš sa decom u trnje, jer i da odrastao čovek korača van afalta tu, na treći korak bi se sapleo, a kamoli dete da ode negde dalje, a tek sad je prohodalo - rekao je on i dodao da se od 1988. godine, kada je počeo da zida kuću u Banjskom Polju, nikada ovako nešto nije desilo.

Foto: k1info/shutterstock/facebook printscreen

 

Istakao je da oseća nemoć, jer ne mogu da pomognu na neki način osim što su na raspolaganju za saradnju sa policijom u pola dana i noći.

- Ovo je nemoć kao kad je bilo bombardovanje, samo gledamo belo, ništa ne možeš da pomogneš, a sve smo učinili. Kada je dolazila policija dali smo izjave, brojeve telefon i svaku prostoriju otvorili, ako treba usred noći samo da doprinesemo nekako, ali teško - rekao je on.

 

Ostavite komentar