Vesti > Srbija

OVO JE GREŠKA koju je napravio Srbin iz Beča kada je SNIMIO DEVOJČICU koja liči na Danku!

Srbi u Beču su se odmah aktivirali kako bi pomogli u potrazi

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

02/04/2024 > 21:32

podeli vest:

OVO JE GREŠKA koju je napravio Srbin iz Beča kada je SNIMIO DEVOJČICU koja liči na Danku!
Foto: Facebook/TikTok Printscreen/Ivana Ilić


Srbin iz Beča Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu, otkrio je kako je zaista nastao snimak na kom se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka Ilić (2), koja je nestala prošlog utorka.

- U nedelju negde oko 16.20 časova, mi smo od Ambasade Republike Srbije ovde u Beču dobili link sa snimkom male devojčice i preporuku da podelimo svim našim članovima u grupi, ako bi neko možda video Danku, da nam pomogne u istrazi. Mokranjac trenutno ima 350 igrača i 6 Vocap grupa roditelja, u kojima su 250 porodica. U tim grupama sam ja odmah podelio link sa snimkom male devojčice - započeo je razgovor naš sagovornik, a potom istakao zbog čega misli da je muškarac koji je napravio snimak, prvo trebao da obavesti srpsku policiju:

Foto: Shutterstock

 

- Po našim saznanjima, video-zapis je napravio naš državljanin koji živi ovde u Beču, nakon čega je snimak poslao srpskoj policiji. Mislim da je to bila greška i da je prvo trebalo da obavesti policiju u Beču, koja bi mogla brže da odreaguje. Verovatno je teško znati kako reagovati u tim situacijama, a i kako sam čuo, taj muškarac ne živi dugo u Beču i ne zna dobro nemački. Lako je biti pametan sada - rekao je Božinović.

Nakon informacije da postoji mogućnost da je na snimku nestala devojčica iz Bora, te da se nalazi u Austriji, Srbi u Beču su se odmah aktivirali kako bi pomogli u potrazi.

- Mi se svi nadamo da je to mala Danka na tom snimku jer, svi smo ovih dana strepeli da ne daj Bože nađu devojčicu dole mrtvu. Opet, nije dobro ni da je ukradena, ali daj Bože da je živa i zdrava i da je bečka policija pronađe - ističe Saša Božinović.

On se osvrnuo i na mesto gde je video-zapis nastao. Kako je objasnio, pre samo nekoliko godina u blizini je došlo do terorističkog akta.

- Devojčica je snimljena u centru Beča i kao što kaže bečka policija, taj deo je skroz pokriven kamerama jer je u blizini pre samo par godina bio teroristički akt. Nadamo se da će bečka policija uspeti da nađe te dve osobe, svi željno iščekujemo da se nađe dete. Ceo Mokranjac se moli i nada da je Danka živa - zaključio je Saša Božinović.

 

Ostavite komentar