Vesti > Srbija

Majka NESTALE DANKE imala pomagače IZ PORODICE?! Bivši načelnik policije šokirao!

Majka Ivana je sa sinom starim tri godine i ćerkicom od nepune dve, došla na imanje

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Nemanja Negovanović

02/04/2024 > 18:21

podeli vest:

Majka NESTALE DANKE imala pomagače IZ PORODICE?! Bivši načelnik policije šokirao!
Foto: K1info/Tanjug/Vladimir Sporčić/MUP RS/Facebook Printscreen


Nakon veštačenja telefona majke nestale Danke Ilić otkriveno je da je ona neposredno pre nestanka deteta guglala granični prelaz između Srbije i Rumunije, ali i visine zatvorskih kazni za određena dela, saznaje Informer. To, upozoravaju stručnjaci, i te kako može promeniti tok istrage!

- Jako je čudno ponašanje majke i ono što je tražila u kompjuteru i telefonu neposredno pre nestanka. Ona je pretraživala na guglu granični prelaz Kladovo - Turnu-Severin - otkrio je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević na Kolegijumu.  

Foto: Facebook/TikTok Printscreen/Ivana Ilić

 

Takođe, dodao je on, majka deteta guglala je i krivičnu odgovornost, kolika je za neka određena krivična dela.

Tragom ovih saznanja bivši načelnik beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije, Marko Nicović napominje da je ovo krupna stvar za ovaj slučaj i da, ukoliko se ispostavi da su tvrdnje tačne, majka postaje glavni osuminjičeni!

- Sve je moguće i nije iznenađenje da,  u ovakvim stvarima, nekada roditelji budu direktno umešani! Ukoliko se ispostavi da su ova nezvanična saznanja istinita, po meni, Dankina majka bi već sutra trebala da bude glavna osumnjičena i da se tako i tretira! Jer, ne postoji drugo objašnjenje zašto je pretraživala granični prelaz koji je blizu Bora i kazne za krivičnu odgovornost! Praksa i pokazuje da majke češće učestvuju u trgovini svoje dece - napominje Nicović i dodaje:

- Svakako ona to ne bi mogla sama i gotovo sigurno je da joj je neko iz najuže porodice pomogao. Za prelazak deteta preko granice bez roditelja dovoljna je njihova saglasnost, a možda su devojčici napravili i potpuno nova dokumenta. Sve je popularnije da roditelji prodaju svoju decu i uzimaju ogromne svote novca. Ukoliko se dokaže da je ovo u pitanju, jasno je da je majka učestvovala u trgovini devojčice!

Foto: Facebook/TikTok Printscreen/Ivana Ilić

 

Na pitanje, kolika zatvorska kazna je predviđena za ovakvo krivično delo, odgovara:

- Minimum 10 godina, ali u ovom slučaju i dosta veće, obzirom da se radi o majci i njenoj moralnoj odgovornosti prema detetu.

Podsetimo, Danka Ilić, stara nepune dve godine, nestala je prošle nedelje sa imanja porodice Dragomirović u Ulici vojvode Radomira Putnika u naselju Banjsko Polje kraj Bora.

Majka Ivana je sa sinom starim tri godine i ćerkicom od nepune dve, došla na imanje, koje je bilo prilično zapušteno. U trenutku kada je otišla da sipa vodu dečaku, devojčica je nestala.

Ostavite komentar