Vesti > Srbija

Jedno PITANJE može biti KLJUČNO za pronalazak male DANKE! Srbi iz Beča OTKRIVAJU!

Ekskluzivni snimak prikazuje devojčicu koja neodoljivo liči na Danku

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Nemanja Negovanović

01/04/2024 > 19:13

podeli vest:

Jedno PITANJE može biti KLJUČNO za pronalazak male DANKE! Srbi iz Beča OTKRIVAJU!
Foto: MUP RS


Nestanak malene Danke Ilić (2) iz Bora 26. marta oko 13,45 na porodičnom imanju njene majke Ivane u prigradskom naselju Banjsko Polje , podigao je na noge sve evropske zemlje u kojima žive naši državljani.

Ekskluzivni snimak prikazuje devojčicu koja neodoljivo liči na Danku, viđenu pre dva dana na jednoj od  tramvajskih stanica u Beču u pratnji dve Rumunske državljanke.

Foto: K1info/Shutterstock/Tiktok Printscreen/Facebook printscreen

 

Ovaj video zabeležio je Srbin koji radi u Beču, i prosledio najpre srpskim vlastima, a potom i austrijskim. Ovaj pomak u istrazi pokrenuo je pravu lavinu i učinio da se cela Evropa zapita da li je na snimku zaista devojčica koja je baz traga i pod čudnim okolnostima nestala pre sedam dana.

U potragu  za Dankom su se na različite načine uključili naši državljan i širom sveta.

 - Okupila nas je naša ambasada i dobili smo svi snimak , slike i podatke , tako da smo se svi uključili u akciju da se ukoliko Bog da mala Danka što pre pronađe živa zdrava.  Sve to delimo  po društvenim mrežama i lično prijateljima , poznanicima ne samo Srbima već i ostalima. Inače , naš Srpski kulturni centar ,"Mokranjac ,,u  Beču okuplja oko 350 aktivnih folkloraša . Imamo u svojim redovima i decu do sedam godina i oko 500 roditelja. Svi smo potreseni  i nema ko se nije zauzeo kako bi došli do bilo kakvog podatka ili traga  koji bi bio od značaja policiji u istrazi da se dete pronađe. Nas je mnogo ovde, jer smo deo Austrijskog saveza srpskih folklora u Beču i za nas se ne zna samo u Austriji, već širom čitave Evrope i sveta. Imamo kontakte svuda i nadam se da ćemo dete pronaći ako je tu. Trudimo se najpre da dođemo do tih Rumunki, koje su bile uz malu devojčicu. - ekskluzivno je za Informer rekao Saša Božinović, predsednik SKC "Stevan Mokranjac" u Beču.

Kako je naveo, među našim ljudima u Beču su i majke koje su vidno potresene.

- Inače, naše članice Kulturnog umetničkog društva ,, Mokranjca,, koje su majke i vidno uznemirene kao i svi mi postavljaju pitanje jedno koje bi možda koristilo u istrazi: Zašto je dete  na snimku bez kolica, jer je ovde u Austriji poznato da se tako mala deca niti u tramvaju niti u metro  mogu voditi bez kolica - otkrio je on.

Saša je čovek iz Srbije koji sa porodicom dugo živi i radi u Beču. Rodom je iz sela Rudna Glava kod Majdanpeka ali je jedan perod živeo i radio u Boru pa je iz tih razloga posebno emotivno primio ovu vest o nestanku dvogodišnje devojčice Danke , za koju  se svi uz njega širom dijaspore nadaju da će se ovaj ružan san za sve  završiti pozitivnim vestima, da je malena Danka Ilić živa i zdrava.

Ostavite komentar