Vesti > Srbija

7. dan potrage za DANKOM: PORODICA se nada da će je videti ŽIVU: "Umrećemo ako je uskoro ne pronađu!"

Čitava porodica Ilić - roditelji Dankinog oca Miloša i njihovi rođaci - bili su juče i prekjuče ispred policijske stanice u Boru

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Mina Duduković

01/04/2024 > 08:25

podeli vest:

7. dan potrage za DANKOM: PORODICA se nada da će je videti ŽIVU: "Umrećemo ako je uskoro ne pronađu!"
Foto: Tanjug/MUP RS


Snimak iz Beča, na kom se vidi devojčica koja neodoljivo liči na nestalu Danku Ilić (2) iz Bora, dao je nadu njenim rođacima da će ona uskoro biti pronađena i vraćena kući.

Međutim, ističu da im je i dalje veoma teško i da će "umreti od stresa i iščekivanja ako uskoro ne vide Danku živu i zdravu".

- Ne verujem da je Danka na snimku dok je ne vidim svojim očima. Ipak, sve mi ovo daje nadu da je moja unuka živa - kazao je juče njen deda po ocu Milan Ilić, kad je čuo da je naš čovek u subotu uveče u Beču snimio devojčicu koja neodoljivo liči na Danku, u društvu dve Rumunke.

Majka u fokusu istrage

Ilić je rekao da je u vestima saznao za snimak i da sa zebnjom čeka nove vesti o unuci:

- Teško nam pada ovo iščekivanje. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo... Umrećemo ako je uskoro ne pronađu!

Čitava porodica Ilić - roditelji Dankinog oca Miloša i njihovi rođaci - bili su juče i prekjuče ispred policijske stanice u Boru, gde su iščekivali nove vesti o Danki.

Foto: Instagram Printscreen/_milos_o3o

 

Kad je reč o devojčicinoj familiji s majčine strane, oglasio se Dankin ujak Stefan Dragomirović, koji je kazao da se i njegova porodica oseća jako loše.

- Video sam snimak, ali dok se ne utvrdi da je to zaista Danka, nije mi lakše... Snimak je malo mutan... Kosa i hod su slični - rekao je Stefan.

Na pitanje da li je njegova sestra, Dankina majka, videla snimak, Stefan je odgovorio:

- Ne znam da li je videla snimak, niti znam gde je ona... Potresen sam i uznemiren, kao i cela porodica... Brine me to što Ivanu toliko drže. Tešim se da su njena kazivanja o Dankinom nestanku najvalidnija, jer je poslednja videla ćerku, odnosno dete je iz njenog vidokruga nestalo.

Foto: MUP RS/facebook printscreen

 

Ivana je, inače, trenutno u fokusu istrage zbog nekih sumnjivih okolnosti nestanka male Danke. Ona je, podsetimo, ispričala istražiteljima da je u utorak sa ćerkom i sinom (3) posetila imanje u Banjskom Polju, odakle je rodom, da bi deca bila na svežem vazduhu i da joj se Danka u 13.45 izgubila iz vida "samo na tren", dok se okrenula da iz auta uzme flašicu vode.

Inspektore je najpre začudilo Ivanino hladnokrvno držanje, jer prvih dana nije pokazivala nikakve emocije, kao da je s njenom ćerkom sve u redu. Potom je odbila poligraf, pravdajući se da je trudna.

Sumnjivo je i to što je uoči nestanka njene ćerke izbrisala brojne poruke i pozive iz svog telefona, koji je zbog toga poslat na veštačenje, kako bi stručnjaci iz odeljenja za visokotehnološki kriminal u MUP-u povratili te podatke. Pored toga, saslušavana je više puta jer je u nekoliko navrata davala neke kontradiktorne izjave u policiji.

- Uporedo se proveravaju i svi Ivanini profili na društvenim mrežama - kazao je naš izvor, blizak istrazi, i dodao:

- Ona ima nekoliko profila na Fejsbuku, a proveravaju se sve poruke koje je slala i dobijala u prethodnom periodu na toj društvenoj mreži. Takođe, proverava se i njena komunikacija sa nekim osobama iz Niša i Zrenjanina. Ona, ipak, za sada nije osumnjičena da je učestvovala u otmici ili nestanku svoje ćerke, sve je još u fazi istrage.

 

Ostavite komentar