Vesti > Srbija

Šta je Srbin iz Beča NAPISAO srpskoj policiji uz SNIMAK devojčice? DETE SE OTIMA I VIČE (VIDEO)

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu Danku, da odmah jave policiji

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

31/03/2024 > 17:31

podeli vest:

Šta je Srbin iz Beča NAPISAO srpskoj policiji uz SNIMAK devojčice? DETE SE OTIMA I VIČE (VIDEO)
Foto: Facebook printscreen/Tanjug/Vladimir Sporičić/Shutterstock


Prema saznanjima Kurira, sprska policija je u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja podseća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je prisustvovao.

- Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala - naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.

Prema rečima izvora Kurira iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja austrijske i srpske policije.

- Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve koji su im prosleđeni. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu. Naša policija je odmah kontaktirala i Evropol kome su poslati svi poznati podaci i snimak - rekao je izvor.

Podsetimo, potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u šesti dan.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu. Ona ima dve godine, smeđu kosu i smeđe oči i visine je oko 85 cm.

Devojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Ambasada Srbije: Ukoliko u Austriji prepoznate nestalu devojčicu javite policiji

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži X, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije,  +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.
 

Ostavite komentar