Vesti > Srbija

K1 OTKRIVA KAKVO JE JUTRO ISPRED KUĆE GDE JE NESTALA MALA DANKA! Evo u kojim DETALJIMA se kriju BITNE INFORMACIJE

U emisju "Uranak" sa terena se uključio Darko Jeftić i govorio kakva je situacija trenutno ispred kuće de je nestala Danka Ilic

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

28/03/2024 > 08:59

podeli vest:

K1 OTKRIVA KAKVO JE JUTRO ISPRED KUĆE GDE JE NESTALA MALA DANKA! Evo u kojim DETALJIMA se kriju BITNE INFORMACIJE
Foto: Facebook printscreen/Tanjug/Vladimir Sporičić/Shutterstock


Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, nastavlja se treći dan. Njoj se svaki trag gubi od utorka oko 13.45 časova.

Danas je potraga nastavljena u ranim jutarnjim časovima, a u emisju "Uranak" sa terena se uključio Darko Jeftić i govorio kakva je situacija trenutno ispred kuće de je nestala Danka Ilic (2).

- I dalje je blokiran prilaz samoj kući, tu je policija postavila jedan šator, blokade puta su bile cele noći. Potragu terenska je prekinuta, ali meštani sela su rekli da su se oni sami organizovali i dalje vrše potragu sami. Oni su pogođeni pričom, poznavali su devojčicu i roditelje, naročito kada se aktivirao ovaj sistem Pronađi me i koji se pokazao kao odličan. Postoje punktovi, blokade i do gore ne može da se priđe - rekao je on i dodao:

- Potraga se nastvlja operativnim radom i naravno da su svi sumnjivi, proveravaju se telefoni roditelja, daju iskaz, proveravaju se i bazne stanice. Pojavila se ta informacija o automobili kragujevačkih tablica koja se vidi na snimku jedne od nadzornih kamera sa jedne od kuća u blizini. Siguran sam da se i to proverava, jer je to naselje u kome je teško zalutati, dakle ako je neko dolazio, dolazio je sa nekom namerom. Sve što ima veze sa tim, sve se proverava. Istraga ide dalje, odlično je što je proradio sistem Pronađi me čak iako devojčica nije ovde negde u okolini. 

Kako izgleda ulica u kojoj se nalazi kuća? To je kuća u kojoj je devojčicima majka odrasla. Jel to prometna ulica? Šta nam govori snimak ku kome se vidi da automobil prolazi u 13:47, a devojčice od 13:45 h nema?

- Medijima je sada sve interesantno i biće mnoštvo informacija rekla kazala. I to je sve normalno u ovakvim situacijama. Što se tiče same kuće i te kamere, ona je pa nešto više od 100 metara uzbrdo u pravcu u kom je devojčica nestala. To je pravac, put se spušta do te kuće i dosta je pregledan, sve je uočljivo. Vi kada stanete u blizinu kuće iz koje je devojčica nestala vidi se celo naselje kao na dlanu. Problematičan je taj zadnji deo iza kuće, mi tu nismo mogli da prođemo pa nisno mogli ni da ga vidimo. Tu gde više nema kuća tu kreću šumarci, rupe o kojima su svi pričali. Sada će i meštani sigurno više obraćati pažnju na to. Oni taj prostor poznaju bolje od policije. Svi su sumnjivi i sve će se detaljno proveravati, prvo roditelji, naročito što se na snimku vidi da je majka sa decom prošla pre tog automobila. Sve to mora da se ispita, gde je ko bio u kom trenutku. Ko je de bio, koliko je trebalo vremena da se opozove  policija, u kom trenutku je ko bio obavešten? U tim nekim detaljima može da se krije neka vrlo bitna informacija koja bi možda istragu uputila na neki drugi pravac. Postoje neki pravci čim je prekinuta potraga, ali iz policije i tužilaštva neće da izlaze sa tim detaljima, kako ne bi ugrozili ni istragu, a ni Dankin život - rekao je Darko. 

Foto: Facebook printscreen/Tanjug/Vladimir Sporičić

 

On je dalje objasnio kako izgleda samo mesto de se nalazi, koliko ima novinarskih ekipa, šta pričaju komšije. 

- Ovde du sve novinarske ekipe, mi smo smesteni na nekih 6,7 km od samog mesta gde je devojčica nestala, a potaga je išla dovde de smo mi smešteni na borskom  jezeru. Plašili su se da ona nije stigla do jezera, ali kretati se uzbrdo, kroz blato teško je i odraslom čoveku, a kamoli devojčici od 2 godine. Sada potraga ide na klasičan operativni rad, pa tu neće imati puno da se vidi i sada će krenuti te priče rekla kazala. Za ova dva dana smo čuli svakave priče, od tofga da su roditelji divni, pa da su problematični, od toga da je neko šetao okolo, a nije - rekao je on.

Darko je rekao na šta može da ukazuje to što je potraga zaustavljena.

- Vrlo je nazahvalno da ja govorim o tome, nisam ni policajac. Meni je juče prvo palo na pamet da možda postoji neki predator tu. Tu u okolini ima oko 30 kuća, pa sam pomislio da je ona tu negde sklonjena, i da je neko ko je to uradio nijen očekivao da će se dići tolika buka i da će se aktivirati sistem Pronađi me, pa da to može da dovede do panike tog nekog. To je na osnovu mog iskustva, jer sam viđao da najstrašnije stvari urade oni koji nikada ne bi pomislili da bi mogli to da urade. A drugo, možda je neko prošao i odneo je, ali u ovom naselju je teško da možete da zalutate - rekao je on.

Automobil kragujevačkih tablica

- Niko ne zna čiji je automobil kragujevačkih tablica, verujem da sigirno mnogo njih nije ni znalo da je taj auto prošao, ali policija to ispituje i sigurno će se saznati i to, samo je pitanje vremena - rekao je on.

 

 

Ostavite komentar