Vesti > Srbija

TREĆI DAN POTRAGE ZA DANKOM! Šta ZNAMO do SADA, ISTRAGA počinje U NOVOM pravcu, snimci PREČEŠLJANI, misterija KRAGUJEVAČ

Obaveštena je policija, a prvi put u Srbiji aktiviran je MUP sistem "Pronađi me"

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

28/03/2024 > 07:00

podeli vest:

TREĆI DAN POTRAGE ZA DANKOM! Šta ZNAMO do SADA, ISTRAGA počinje U NOVOM pravcu, snimci PREČEŠLJANI, misterija KRAGUJEVAČ
Foto: Mup Srbije/facebook printscreen


Više od 40 sati prošlo je od nestanka devojčice Danke Ilić (2) iz Bora, kojoj se svaki trag gubi od utorka oko 13.45.

Kako je njena majka tada rekla, ona je bila napolju sa devojčicom, ušla je da drugom detetu da vode i kada se vratila nje više nije bilo.

Istog momenta krenula je sa mužem da je traži, ali se njoj trag iuzgubio.

Obaveštena je policija, a prvi put u Srbiji aktiviran je MUP sistem "Pronađi me".

Foto: Printscreen Facebook

 

Danas je potraga nastavljena u ranim jutarnjim časovima, a pored policije, žandarmerije potrazi se priključila i ekipa Gorske službe sapšavanja.

Veliki broj građana je doašo sa željom da pomogne, ali je policija istakla da će biti obavešteni ukoliko bude zatrebalo da se i oni priključe.

Skinuti snimci sa kamera

Policija je u toku prepodneva skinula snimke sa sigurnosnih kamera okolnih kuća. Na jednoj je viđena devojčica, njena majka, a kasnije i otac koji kreću u potragu za njom.

Ono što je interesantno, viđen je i plavi automobil marke "Fiat punto" koji je proleteo pored dvorišta.

Međutim, ispostavilo se da je to komšija koji je išao do prodavnice i koji je video devojčicu, što je danas i sam kazao.

Foto: Facebook printscreen/

 

- Ja sam vozio plavi punto. Prošao sam tuda i video sam devojčicu, kasnije kada sam se vratio kući saznao sam da je nestala. Rekao sam policiji sve - rekao je vlasnik vozila koji je snimljen.

Vlasnica kuće na kojoj je bila kamera istakla je da je odmah ustupila policiji snimke i da je na snimku videla majku koja je krenula da traži devojčicu.

- Ustupila sam snimke policiji naravno, u nadi da će pomoći. Rekla sam im da sam videla na snimku majku, a kasnije i oca koji juri i traži devojčicu.

MUP obustavio potragu

Foto: Mup Srbije/facebook printscreen

 

"Obustavljena je pretraga terena gde je devojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno" - kaže izvor.

Otac nije poligrafski testiran

Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica Danka Ilić ne nalazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u mestu Banjsko Polje kod Bora, potraga za devojčicom će se nastaviti operativnim putem.

Blokiran prilza kući

Pripadnici MUP celu noć su se nalazili sipred kuće gde je nestala malena Danka.

Foto: Printscreen RTS

 

Oni su razapeli beli šator, kako bi se odmorili i spremni dočekali dan za novi pravac i nastavak istrage.

Kako javlja Tanjugov izveštač sa terena, policija je utvrdila da ona nije u tom rejonu i dalje se nastavlja sa operativnim radom, odnosno prelazi se na operativnu pretragu.

Komšinici sporne"KG" table

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su zabeležile ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je za "Blic" sve detalje snimka koji kruži društvenim mrežama.

 - Po povratku s posla, policija me dočekala na vratima i zatražila snimke nadzornih kamera. Rado bih vam pokazala snimak, ali se materijal automatski briše nakon 24 sata - navodi naša sagovornica.

Foto: Facebook printscreen/

 

Jasmina je potom detaljno opisala sadržaj snimka koji je trenutno u posedu policije.

- U 13:10 sati, majka je prošla pored moje kuće u automobilu zajedno sa decom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je “punto” sa kragujevačkim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija - priča uznemirena žena.

 

Ostavite komentar