Vesti > Srbija

DRUGI DAN POTRAGE za MALOM DANKOM! Kiša zadaje MUKE, svaki minut koji devojčica provede napolju je SVE RIZIČNIJI (VIDEO)

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

27/03/2024 > 08:14

podeli vest:

DRUGI DAN POTRAGE za MALOM DANKOM! Kiša zadaje MUKE, svaki minut koji devojčica provede napolju je SVE RIZIČNIJI (VIDEO)
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr


Nakon što je svanuo dan, potraga za nestalom Dankom Ilić (2) je nastavljena. Policijske snage su juče tokom celog dana i preko noći tražili dete. Obilazili su svaki ćošak naselja, a po prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me" kako bi devojčica što pre bila pronađena.

Policija neumorno prelazi svaki objekat, bilo da je u pitanju vlasnički ili napušteni. Pomeraju svaki predmet ispod kog bi nestala Danka mogla da bude.

Podsećamo da je svaki trenutak koji Danka provede napolju, po ovim vremenskim prilikama, sve rizičniji. Ipak, vreme ne ide na ruku, s obzirom na to da pada kiša.

Blokada Banjskog polja

Policija je blokirala sve ulaze oko naselja. U Banjsko polje mogu da uđu samo meštani sela, Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

Noćna potraga za Dankom

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

Naime, kako je za "Blic" rekla majka devojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala.

- Dete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu - rekla je u prvoj izjavi uplašena majka devojčice.

Ostavite komentar