Vesti > Srbija

VUČIĆ ugostio RODITELJE MLADIĆA kog je OTEO HAMAS: Boriću se za ŽIVOT mladog Alona, kao roditelj RAZUMEM bol i STRAH

Mladića, Alona Ohela kidnapovali su pripadnici Hamasa u Izraelu 7. oktobra

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

18/03/2024 > 12:20

podeli vest:

VUČIĆ ugostio RODITELJE MLADIĆA kog je OTEO HAMAS: Boriću se za ŽIVOT mladog Alona, kao roditelj RAZUMEM bol i STRAH
Foto: Kosovo Online


Manifestacija pod nazivom "Alonov žuti klavir" organizovana je danas u Palati Srbija u znak podrške mladom izraelsko-srpskom pijanisti Alonu Ohelu, koga su pripadnici Hamasa kidnapovali na muzičkom festivalu Nova u Izraelu 7. oktobra prošle godine.

Okupljane su pozdravili izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan i majka otetog mladića Idit Ohel, koji su prisutnima izrazili zahvalnost na podršci koju pružaju.

Majka otetog mladića Idit Ohel istkakla je da su doživeli nešto što nikad nisu ni pomislili da bi mogli i zahvalila se ambasadi Izraela na svemu što radi povodom ovog slučaja.

Foto: Kosovo Online

 

- Od tog dana mi nemamo nijednu informaciju o njemu, osim video snimka koji nam je poslat iz medija, tako da znamo da je živ otet - rekla je Ohel.

Istakla je da im nadu daje i podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

- Imamo posebnu vezu sa Srbijom. Moji baba i deda su rođeni ovde. Moji roditelji su ovde i dolazili su često jer ovde imamo familiju - kazala je Ohel.

Predsednik Vučić se sastao sa roditeljima otetog Alona

Predsednik je porodicu nestalog mladića primio u zgradi Predsedništva čime je pokazao da ne odustaje od namere da se bori za svakog državljanina ove zemlje.

- Alon je državljanin Srbije, njegovim roditeljima, Idit i Jakovu, rekao sam da ću se kao predsednik ove zemlje boriti za život mladog Alona. Činimo sve da se Alon vrati svojoj porodici, sa nadom da će prestati sukobi koji su naneli preveliku patnju svim stranama. Kao roditelj, razumem bol, strah i neizvesnost svih očeva i majki čija deca su nestala ili stradala tokom oružanih dejstava, uveren da će razum nadvladati bezumlje rata, jer ničije dete ne sme da bude žrtva bilo koje vrste nasilja i stradanja - rekao je predsednik za Kurir.

Foto: Kosovo Online

 

Direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić rekao je da je jako teško govoriti o pravnim normama nakon emotivnog govora majke.

- Međunarodno pravo služi da se zaštite civili i porodice. Uzimanje civila i otmica na festivalu je ratni zločin - kazao je Vujić.

Kako je naveo, Izrael je demokratska država koja ima kontrolu nad svojim sistemom i vojskom.

- Tu je velika razlika između države koja ima pravne norme od nečeg što je otimanje ljudi. Nažalost i Beograd je bio svedok uzimanja talaca u Drugom svetskom ratu gde su služili za kažnjavanje. Ovakav način međunarodno pravo ne dozvoljava, a rat ne može biti izgovor - poručio je Vujić.

 

Ostavite komentar