Vesti > Srbija

VUČIĆ UGOSTIO UČENIKE SA KiM: Hvala vam što ste došli u SVOJ BEOGRAD, znajte da NIKADA NEĆETE BITI SAMI (VIDEO)

Učenici osnovne škole sa Kosova i Metohije danas su u poseti predsedniku u Palati Srbija

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/03/2024 > 10:17

podeli vest:

VUČIĆ UGOSTIO UČENIKE SA KiM: Hvala vam što ste došli u SVOJ BEOGRAD, znajte da NIKADA NEĆETE BITI SAMI (VIDEO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije, u Palati Srbija.

Na prijemu je prisutno sto učenika i nastavnika iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice.

Na prijemu se, pored predsednika Vučića, obraća i Anđela Milošević, učenica sedmog razreda Osnovne škole "Banović Strahinja" iz Banjske.

Na kraju prijema, predsednik Vučić će učenicima pokloniti tablete.

- Hvala što imate poverenja u vaše nastavnike, a nastavnicima hvala što vas vaspitavaju. Hvala svima vama iz Metohije koji ste ovde samo nekoliko dana posle terora nad vašim starijima. Hvala i vama iz Banjske, koju pokušavaju da naprave mestom zla - rekao je predsednik nakon što je poželeo dobrodošlicu učenicima.

- Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobrodošli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas sa nama u Beogradu, na 20-godišnjicu strašnog pogroma srpskog stanovništva u južnoj pokrajini, koji istom žustrinom traje i danas. Hvala vam što sa svojim roditeljima i nastavnicima volite Srbiju, znate da je to vaša zemlja, da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd i nadam se da ste imali malo vremena da još više zavolite druge delove svoje srpske otadžbine - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je u obraćanju deci sa Kosova i Metohije, rekao da oni "nikad neće biti sami".

Tokom jučerašnjeg dana, deca sa KIM stigla su u Beograd i zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, posetili su Zoološki vrt.

Predsednik Vučić obratio se medijima: 

Na pitanje da li očekuje reakciju međunarodne zajednice posle razgovora sa Miroslavom Lajčakom, predsednik Vučić je rekao:

- Očekujem samo loše vesti za nas i o tome ću da govorim narednih dana. Objasniću kako su nas varali i lagali neki tobožnji prijatelji, a tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope. Rekli smo im šta ćemo ako se to dogodi pošto oni misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma na lažan način. Biće mnogo teško za nas, jer nečija namera je da tera srpski narod što dalje od KiM. Istovremeno da onima koji proteruju Srbe obezbede potpuni legitimitet za te akcije.

Kako je rekao, Srbija sebe "snaži koliko god da smo mali".

- Mi snažimo sebe koliko god da smo mali. Netko beše Strahinjiću bane, a mi smo neko, za razliku od onih koji su niko. Menjaćimo doktrine i pristup. Više nema da nas dovedu pred svršen čin. Možete na silu da provodite sve, ali morate da priznate da ste proveli na silu. Da li ćemo mi nekad morati nešto na silu da prihvatimo? Možda ćemo morati. Na drugačiji način ćemo da razgovaramo. Uvek smo spremni za razgovor, ali sada sa drugačijim pristupom. Kad vas neko prevari jedanput, to se dobrim ljudima dogodi, verovali su nekome na reč. Kad vas neko prevari drugi put, možda ste mu verovali previše. A ko se to nastavi, onda to govori o vama. Tolike budale više nismo - rekao je predsednik.

Ostavite komentar