Vesti > Srbija

PROTEST Srba u Kosovskoj Mitrovici OBEZBEĐIVAO i KFOR

Na njemu su građani pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

12/02/2024 > 21:58

podeli vest:

PROTEST Srba u Kosovskoj Mitrovici OBEZBEĐIVAO i KFOR
Foto: TANJUG/ STR/bs


Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR-a (MSU) obezbeđivala je današnji protest Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice sa kojeg su građani, između ostalog, pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara.

- Multinacionalna specijalizovana jedinica Kfor (MSU) sprovela je bezbednosnu patrolu na marginama mirnih demonstracija održanih danas u Mitrovici, u okviru dnevnih aktivnosti. KFOR nastavlja da radi kao treći bezbednosni činilac nakon misije kosovske policije i EULEKS-a sa kojima redovno koordinišemo - navodi se u saopštenju KFOR-a objavljenom na Facebook-u.

Ističe se da je KFOR u potpunosti fokusiran na obezbeđivanje bezbednog i sigurnog okruženja za sve zajednice na KiM, na osnovu Rezolcuije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

U severnom delu Kosovske Mitrovice ranije danas održan je veliki protestni opštenarodni skup sa kojeg su građani pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara i na kojem je ukazano da su Srbi na KiM obespravljeni i bez normalnih uslova za život.
 

Ostavite komentar