Vesti > Srbija

SRPSKA LISTA obratila se KVINTI, traži zaustavljanje egzodusa srpskog naroda na KiM

U saopštenju Srpske liste ističe se da se desetak srpskih porodica u selu Odanovce, po drugi put u kratkom periodu, našlo na udaru piromana

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

08/02/2024 > 14:05

podeli vest:

SRPSKA LISTA obratila se KVINTI, traži zaustavljanje egzodusa srpskog naroda na KiM
Foto: wikipedia.org


Srpska lista ocenila je danas da je zastrašivanje poštenih i vrednih srpskih porodica, poput paljenja štale porodici Milenković u selu Odanovce u opštini Kosovska Kamenica, posledica direktne netrpeljivosti i javnog obračuna režima Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju Srpske liste ističe se da se desetak srpskih porodica u selu Odanovce, po drugi put u kratkom periodu, našlo na udaru piromana, a da je nekažnjavanje odgovornih za napad na Srbe i otvoreno institucionalno nasilje pogodno tlo za ekstremiste kojima smetaju i malobrojni Srbi u tom selu.

- Strašna je činjenica da niko od međunarodnih predstavnika nije reagovao na kontinuirane napade na Srbe južno od Ibra. Režim Aljbina Kurtija je uspeo da kreiranjem haosa svojim antisrpskim odlukama, ostavi po strani pažnju međunarodne javnosti sa svakodnevnih etnički motivisanih napada na naše građane - navodi Srpska lista.

Dodaje se da taj napad, kao i svi prethodni nisu slučajni i jedinstveni slučajevi, već očigledno deo ozbiljnog i sveobuhvatnog plana za progon srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjištva.

- Mir je najveća vrednost, koju moramo svi čuvati i braniti od nasrtaja Aljbina Kurtija, ali mir nije kada se progoni srpski narod, zabranjuje srpski dinar, ukidaju plate, penzije, stipendije i socijalna davanja, ili kada se napadaju malobrojni Srbi koji samo žele da žive na svojoj zemlji - navodi Srpska lista.

 

Ostavite komentar