Vesti > Srbija

Danas pravi VREMENSKI ROLERKOSTER: Sledi nam topliji dan, ali će KOŠAVA doneti i LEDENU KIŠU

Temperature će se kretati od -5 do 13 stepeni

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

17/01/2024 > 08:01

podeli vest:

Danas pravi VREMENSKI ROLERKOSTER: Sledi nam topliji dan, ali će KOŠAVA doneti i LEDENU KIŠU
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


U Srbiji danas vreme toplije, ali uz više oblačnosti, dok se intenzivnija ledena kiša očekuje uveče i u noći između srede i četvrtka.

Ledena kiša zahvatiće šire područje istočne Srbije (u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji), saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Kiša se očekuje posle podne i uveče najpre u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim krajevima, dok će se temperature kretati od minus pet do 13 stepeni, a u Negotinskoj Krajini hladnije. 

U toku dana se slabe mešovite padavine (sneg i kiša uz poledicu) očekuju se u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, u ostatku zemlje umereno oblačno, toplije i vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar. U košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U Beogradu će vreme biti umereno oblačno, veći deo dana bez padavina, toplije i vetrovito. Duvaće umeren i jak jugoistoèni vetar (košava), a temperature će se kretati od minus dva do 11 stepeni. Kako se navodi, kiša se očekuje uveče i u toku noći. 

Ostavite komentar