Vesti > Srbija

VUČIĆ IZ DAVOSA: Sanjali smo snove, sad je vreme da ih REALIZUJEMO

Predsednik Srbije se obraća sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

16/01/2024 > 17:59

podeli vest:

VUČIĆ IZ DAVOSA: Sanjali smo snove, sad je vreme da ih REALIZUJEMO
Foto: Tanjug/AP


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Davosu gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu. Predsednik Vučić obratio se medijima iz Davosa.

4 ključne teme na Forumu

- Najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese. Ko zašto i kako se naoružava, šta je to što je učinjeno a šta nije, o svemu tome se razgovara. Prisustvovao sam sa šeficom svetske trgovinske organizacije, mnogim uticajnim ljudima - rekao je predsednik. 

- Razgovarali smo o 4 ključne teme: Odnos Amerike i Kine, sukob u Ukrajini, sukob u Gazi i Crvenom Moru sa Hutima, ali govorimo i o Severnoj Koreji i Iranu. Pred nama je važno veče ići ćemo na te skupove na kojima će biti mnogi evropski lideri, sa kraljem i kraljicom Belgije sam se već video ovde. Dobro je da sam pažljivo slušao. Ja sam i na ovom obraćanju bio uz predstavnike belgijske monarhije, nije bilo predsednika, premijera. Ljudi ne vole da slušaju druge ljude. Naše je da gledamo da čuvamo mir i da se pripremamo za nešto što je za nas veliko - istakao je predsednik.

- Kakve smo snove sanjali, sad je vreme da te snove u naredne tri godine i realizujemo - naglasio je.

Predsednik Vučić u društvu belgijskog kralja Filipa i kraljice Matilde

Vučič je na svom instagram nalogu ''budućnostsrbijeav'' okačio sliku na kojoj u društvu belgijskog kralja Filipa i kraljice Matilde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu.

- Posebna mi je čast da u društvu belgijskog kralja Filipa i kraljice Matilde slušam izlaganje savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džejka Salivana - naveo je u objavi na instagramu.

Vučić je dodao da se svet suočava sa velikim izazovima, a da je Svetski ekonomski forum u Davosu najbolje mesto za razmenu iskustava i predloga rešenja za sva globalna pitanja.

Ostavite komentar