Vesti > Srbija

"Srbija protiv nasilja" traži PONIŠTAVANJE IZBORA u Beogradu: Najavili štrajk glađu

Predstavnici koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u prostorije RIK-a da bi predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Izvor: K1info/Tanjug

18/12/2023 > 20:33

podeli vest:

"Srbija protiv nasilja" traži PONIŠTAVANJE IZBORA u Beogradu: Najavili štrajk glađu
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr


Koalicija "Srbija protiv nasilja" organizovala je večeras protest ispred zgrade Republičke izborne komisije tražeći ponavljanje izbora u Beogradu.

Predstavnici te koalicije okupili su se oko 18.00 časova ispred Skupštine grada, odakle su došli ispred prostorija RIK-a, a saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran.

Oni su se okupili nezadovoljni izbornim rezultatima u Beogradu tvrdeći da izborna volja građana nije ispoštovana, a traže da se izbori ponove i revidiraju birački spiskovi.

Na protestu su i Dragan Đilas i poslanik Srđan Milivojević koji su rekli da imaju dokaze o navodnim nepravilnostima i traže da pregledaju zapisnike RIK-a.

Na protestu je došlo do incidenta kada je jedna grupa mladića pokušala na silu da probije zaštitnu ogradu koja je postavljena ispred pristorija RIK-a u Ulici kralja Milana.

Došlo je i do koškanja među okupljenima, ali je incident smiren. Okupljeni skandiraju "Nedamo pobedu", a u jednom momentu jedna osoba nasrnula je na ulaz u zgradu RIK-a pokušavajući da uđe.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

 

Predstavnici koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u prostorije RIK-a da bi predali zahteve i prigovore na izborni proces. Oni su najavili da će početi štrajk glađu koji će, kako su rekli, trajati dok se ne ponište beogradski izbori.

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović rekao je da će poslanici te koalicije, među kojima je i Radomir Lazović,  ostati u zgradi RIK-a dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Aleksić je naveo da su predali zahteve sa navodnnim dokazima i da neće dozvoliti održavanje sednice RIK-a koja je zakazana za 21.00 čas.
 

Ostavite komentar