Vesti > Srbija

Prave PROLEĆNE TEMPERATURE U SRBIJI: Pogledajte gde je danas bilo NAJTOPLIJE

Danas je toplije i na planinama

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/12/2023 > 17:20

podeli vest:

Prave PROLEĆNE TEMPERATURE U SRBIJI: Pogledajte gde je danas bilo NAJTOPLIJE
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Današnji dan doneo je Srbiji prave prolećne temperature.

U mnogim predelima Srbije temperature su dostigle i prešle 15°C, a u Loznici i Valjevu čak 20°C. S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 4 do 8°C, današnje temperature su i za 10 do 15 stepeni više od proseka za ovo doba godine.

I dok su u mnogim predelima Srbije temperature danas kao usred aprila, znatno hladnije na severu Vojvodine, u Negotinskoj Krajini i u kotlinama zapadne Srbije, uz temperature od 8 do 10°C.

Zlatibor i Sjenica mere 12°C, a Kopaonik 3°C.

Do kraja u većem delu Srbije i dalje će biti oblačno, suvo, toplo i vetrovito.

Kiša će padati na severu Vojvodine i biće praćena i pljuskovima, a jače padavine očekuju se tokom večeri. U ovom delu Srbije očekuje se i do 20 milmetara kiše po kvadratnom metru.

Inače, južni vetar danas u Srbiji ima fenski efekat.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U većem delu Srbije današnji južni vetar biće umeren do pojačan. U planinskim predelima jugozapadni vetar ima olujne udare, naročito na jugozapadu i zapadu Srbije, dok u košavskom području jugoistočni vetar ima povremeno olujne udare, naročito na jugu Banata.

Hladni front koji je već danas zahvatio sever Vojvodine, u noći ka četvtrku i tokom četvrtka doneće zahlađenje i jače naoblačenje sa kišom i ostalim predelima Srbije.

Dakle, u Srbiji će u četvrtak biti oblačno i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom, uz skretanje vetra na severozapadni.

Obilnije padavine u četvrtak očekuju se na jugu Srbije, uglavnom i više od 20 milimetara, dok se na severu tokom dana očekuje prestanak padavina.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

U petak na severu Srbije suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C.

Prema vremenskoj prognozi, za vikend se očekuje hladno. Ujutro se očekuje mraz, a tokom dana promenljivo oblačno i suvo. Maksimalna temperatura biće od 1 do 7°C, u Beogradu do 4°C.

U danima oko Svetog Nikola biće toplije, uz temperature oko 10°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za sredinu decembra od 4 do 8°C, one će danas biti i za 10 stepeni više od proseka, da bi potom prema kraju sedmice bile u padu na uglavnom prosečne vrednosti.

Ostavite komentar