Vesti > Srbija

POSETA KOJA JE JAKO VAŽNA: Od podrške članstvu u EU, do italijanskih pripadnika KFOR-a koji čuvaju srpske svetinje!

Poseta predsednice Vlade Italije Đorđe Meloni Srbiji je veoma važna, kako zbog političke, tako i zbog ekonomske i vojne saradnje dve zemlje.

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

03/12/2023 > 11:24

podeli vest:

POSETA KOJA JE JAKO VAŽNA: Od podrške članstvu u EU, do italijanskih pripadnika KFOR-a koji čuvaju srpske svetinje!
Foto: Tanjug/AP


-Premijerka Meloni je vrlo blagonaklona prema poziciji Srbije i prema ulasku naše zemlje u Evropsku uniju i ona je u svojoj političkoj kampanji vrlo jasno izražavala svoj i odnos Italije prema Zapadnom Balkanu-, rekao je za Tanjug analitičar Ivan Miletić.

Kada je o ekonomskoj saradnji reč, Miletić je naveo da je Italija Srbiji drugi najvažniji spoljnotrgovinski partner posle Nemačke, da kompanija Fiat radi u Srbiji, obnavlja fabriku i da u njoj treba da počne proizvodnja električnih automobila.

-Italija je uvek imala i ima interes što se tiče Balkana, a naročito Kosova jer ne treba zaboraviti i da u Italiji postoji velika nacionalna manjina albanskog porekla. Ona je značajna i mislim da broji oko 200.000 ljudi-, istakao je Miletić. 

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

 

Naveo je da je saradnja Srbije i Italije veoma važna i zbog toga što su italijanski vojnici sastavni deo KFOR-a i čuvaju srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

Ostavite komentar