Vesti > Srbija

SJAJNE VESTI: Prepolovljena LISTA ČEKANJA za MAGNETNU REZONANCU, MINISTARKA ZDRAVLJA ima važnu PORUKU

U Palati Srbija je predstavljena platforma za jedinstvenu listu

Izvor: K1info

Autor: Telegraf.rs/Anica Ninkoivć

01/12/2023 > 09:30

podeli vest:

SJAJNE VESTI: Prepolovljena LISTA ČEKANJA za MAGNETNU REZONANCU, MINISTARKA ZDRAVLJA ima važnu PORUKU
Foto: Freepik.com


Kako su preneli domaći mediji, lista čekanja za magnetnu rezonancu je prepolovljena, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Palati Srbija na kojoj je predstavljena platforma za jedinstvenu listu.

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić navela je da će od danas zaživeti softver za razdvajanje onih pacijenata koji su hitni i onih na regularnoj kontroli.

- Ovo je poptuna novina i kasnije ćemo ga koristiti za sve ostale liste čekanja. Sledeće je prvo kompjuterizovani skener. Ideja je da se prečešljaju sve liste čekanja i videli smo da je 20 pacijenata bilo zakazano na dva mesta istovremeno - rekla je ona.

Platforma omogućava kontrolu broja pregleda na svakom aparatu. Za početak će obuhvatiti Beograd, pa Kragujevac, i Niš a onda Vojvodina.

- Ukoliko neko bude čekao nakon ovoga neka se javi Ministarstvu, a direktori će za to odgovarati. Svaki dan ćemo znati koliko je pregleda urađeno za 12 sati rada. Svaka magnetna može da uradi 24 pregleda. Dijagnostika do kraja 2024. biće potpuno sređena uz pomoć ovog softvera - rekla je ona.

 

Ostavite komentar