Vesti > Srbija

Pitanje ŽIVOTA i BUDUĆNOSTI: Vučić najavio dodelu 20 MAMOGRAFA i više od 15 MAGNETNIH REZONANCI za ustanove u Srbiji

On je istakao da je reč o ''fantastičnom popunjavanju opremom'' objekata koji su obnovljeni, ali i onih čija je obnova u toku

Izvor: K1info/Tanjug

11/10/2023 > 17:43

podeli vest:

Pitanje ŽIVOTA i BUDUĆNOSTI: Vučić najavio dodelu 20 MAMOGRAFA i više od 15 MAGNETNIH REZONANCI za ustanove u Srbiji
Foto: Printscreen/Instagram/Buducnostsrbijeav


Više od 20 mamografa i više od 15 najnovijih magnetnih rezonanci biće dodeljeno različitim mestima i gradovima u Srbiji, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- U poslednjoj deceniji mnogo smo uložili novca, truda, energije i rada, na izgradnju puteva, pruga, škola, stadiona, i naravno bolnica. Poslednji put kada sam bio u Leskovcu, nekoliko žena mi je prišlo i reklo - ''Pa mi nemamo mamograf. Zašto moramo da idemo u Niš da čekamo, u druge gradove, da dobijemo ono što nam pripada''? - napisao je Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

- Hoću da obavestim građane Srbije da ćemo dodeliti više od 20 mamografa svim važnim sredinama, gradovima i opštinama po našoj Srbiji, počev od Leskovca, Vlasotinca i Majdanpeka, sve do Sombora i Vršca - rekao je Vučić u video-snimku.

On je istakao da je reč o ''fantastičnom popunjavanju opremom'' objekata koji su obnovljeni, ali i onih čija je obnova u toku.

- Istovremeno, biće više od 15 najnovijih magnetnih rezonanci dodeljeno u našim gradovima, od Valjeva, Čačka, Kragujevca, i Užica, i to je nešto što pokazuje šta možemo kada hoćemo da pokažemo brigu prema ljudima, i da nam je stalo do života naših najstarijih, ali i naših mališana - rekao je Vučić.

On je zaključio da raspoređivanje ove opreme nije ''pitanje opreme'', već ''pitanje života i naše budućnosti''.

Ostavite komentar